изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:38 EEST
Българска нова демокрация представи своите програмни приоритети    
Политика София. Българска нова демокрация (БНД) представиха своите програмни приоритети на пресконференция. Приоритетите са в 17 сфери на държавното управление и обществения живот и предлагат 300 конкретни мерки, предаде репортер на “Агенция „Фокус“. Борислав Великов каза, че чрез тази програма те показват, че опозицията е интелигентна и конструктивна и предлагат реална алтернатива.

Сред мерките, които предлагат относно необходимостта от политическа реформа, са иницииране на подготовката на проект за нова Конституция посредством отворен политически, обществен и експертен дебат. Предприемане на процедура за свикване на Велико народно събрание, както и изработване и приемане на Закон за лобизма и Закон срещу конфликта на интереси. От партията предлагат и приемане на нова концепция и цялостна стратегия за национална сигурност от Народното събрание. Наред с това те предвиждат цялостно регламентиране на използването на СРС в нов закон.
За данъчната политика Атанас Щерев, председател на Контролния съвет на БНД, посочи, че предлагат намаляване на правителствените разходи до нива от 35% от БВП чрез съкращаване на неефективните и изкривяващи пазарната среда разходи., както и поддържане на фискален буфер в рамките на 2% от БВП. Борислав Великов допълни, че много важно е предложението за въвеждане на диференцирана ставка по ДДС от 10%. Сред другите мерки, които предлагaт от БНД, са: постепенно намаляване на осигурителната тежест с тенденция да се достигне до 15%; съкращаване на броя на министерствата, на държавните агенции и неефективните звена в централната администрация; съкращава не щата на държавната администрация с минимум 20%; структурна реформа в МС, МРРБ, МИЕ,МТСП и МДААР; закриване на Министерството на извънредните ситуации.
Тихомира МИХАЙЛОВА
 


Сходни връзки

Българска нова демокрация представи своите програмни приоритети | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди