изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:58 EEST
СПОРТЕН СВЯТ    
СпортРуският тенисист Марат Сафин няма да вземе участие в турнира от сериите „Мастърс” в Мадрид, съобщава официалният сайт на ATP. Преди да дни Сафин загуби финала на „Купа Кремъл” от сънародника си Игор Куницин. Организаторите на надпреварата в Мадрид бяха дали на Сафин „уайлд кард”, но той е с травма и се отказа от участие. На негово място в основната схема ще играе италианецът Симоне Болели.

Сръбкинята Елена Янкович спечели женския тенис-турнир за "Купа Кремъл", след като на финала победи Вера Звонарьова с 6:2, 6:4. Янкович, която е бронзова медалистка от Олимпийските игри в Пекин, спечели срещата за 1 час и 21 минути. Тя загуби първите два гейма, но след това при сервиса на рускинята действаше повече от уверено и спечели с 6:2, като тази част завърши за 33 минути. Във втората част Звонарьова беше доста по-концентрирана, но явно денят бе на Янкович. Сръбкинята, първа в световната ранглиста, участва за втори път в този турнир, след като през 2005-а година отпадна още в първия кръг. Тя прекъсна хегемонията на рускините, които триумфираха в последните две издания. Победителката Янкович ще получи 196 900 долара от наградния фонд и 430 точки за ранглистата. Загубилата на финала Звонарьова ще вземе 105 800 долара и 300 точки за подреждането при жените.  

 

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова запази 44-ото си място в световната ранглиста. През миналата седмица тя заемаше същата позиция, като тогава се изкачи с 8 места напред. Пиронкова има същия брой точки, както преди седмица – 623. Сесил Каратанчева се е изкачила с една позиция по-нагоре и вече е 154-а (208 точки). Диа Евтимова обаче е отстъпила с две места и сега е 391-а с 54 точки.   

Шампионът на Италия по волейбол Итас Диатек (Тренто) победи като домакин Антонвенета (Падова) с 3:1 (25:17, 25:21, 21:25, 25:23) в среща от 3-ия кръг на италианското първенство. Воденият от треньора Радостин Стойчев тим заема 2-о място във временното класиране с актив от 7 точки. Най-резултатен за Тренто бе националът на България Матей Казийски с 21 точки, а бразилецът Леандро Висото завърши със 17 точки. Другият българин в Тренто Красимир Стефанов не беше включен в групата за мача поради контузия. За Падова германският национал Роберт Кром реализира 22 точки.

 

Сан Хосе Шаркс постигна третата си поредна победа от началото на новия сезон в НХЛ. Този път „акулите” надделяха с 1:0 над Лос Анджелис Кингс като гости. Единственото попадение за Шаркс отбеляза лявото крило Лукас Каспър 9 минути преди края на втората третина. Много добри изяви имаше вратарят на Сан Хосе Брайън Бъчър. Шаркс оглавява класирането в Тихоокеанската дивизия на Западната конференция. Лос Анджелис е в дъното на същата конференция с две загуби от два мача.  

 

 

Българският топрефер Антон Генов получи отлична оценка за мача от турнира за Купата на УЕФА Твенте - Рен (1:0). Той има 8,2 от съдийския наблюдател на двубоя Роберт Йойрисен (Белгия). Това означава, че българинът със сигурност ще има наряд за груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА, където нашите отбори не успяха да достигнат. Асистентите от мача в Твенте Красимир Керезов и Веселин Мишев имат оценки съответно 8,2 и 8,4, а резервният съдия Цветан Георгиев е с 8,2.

 

Кевин Курани се е обадил и се е извинил за държанието си на селекционера на Германия Йоаким Льов, съобщава „Шпортбилд”. Както е известно, Льов заяви, че няма повече да вика в тима Курани, след като роденият в Бразилия нападател си тръгна от мача Германия – Русия. Той бе обиден, че не е включен в групата. След срещата Льов и мениджърът на националните отбори Оливер Бирхоф са се опитали да се свържат с футболиста, но той не отговарял. В последствие обаче Курани е потърсил Льов и се е извинил за държанието си.

 

Капитанът на Англия Джон Тери отчаяно желае да е в титулярния състав на селекционера Фабио Капело в квалификационния мач срещу отбора на Беларус в сряда, заяви английският „Мирър”. Футболистът не игра срещу Казахстан тази събота за победата на Англия с 5:1 поради контузия, но въпреки това иска да играе в предстоящата среща. „Трябва да решим какво ще правим с Тери”, заяви Капело. 

 

 

Шефовете на Манчестър Сити плащат 126 млн. евро за Кака, Буфон и Торес, пише италианското издание „Тутоспорт”. Ръководството на английския Манчестър Сити било готово да плати 100 млн. паунда за три от най-големите звезди в световния футбол. Става дума за вратаря на Ювентус Джанлуиджи Буфон, халфа на Милан Кака и нападателя на Ливърпул Фернандо Торес. Броени минути преди затваряне на трансферния прозорец в Европа в края на август Сити подписа с футболиста на Реал (Мадрид) Робиньо. През зимата шефовете на тима искат да подсилят състава с нови класни попълнения. 

 

Кристиано Роналдо трябва да спечели „Златната топка”. Това заяви треньорът на Реал (Мадрид) Бернд Шустер пред вестник „Марка”. „Смятам, че през 2008 година Роналдо се представи отлично. Всички знаем колко попадения отбеляза  той за Манчестър Юнайтед. Освен това той може отлично да подава на съотборниците си. Испания стана европейски шампион и в тима също има играчи, които могат да спорят за отличието, но Роналдо блести над тях. Надявам се той да заиграе на „Сантиаго Бернабеу” през 2009-а”, допълни Шустер.

 

Отборът на Бразилия победи като гост състава на Венецуела с 4:0 в световна квалификация от зона „Южна Америка”. Бразилците започнаха много силно мача и Кака откри резултата още в 6-ата минута. След това попадение тимът на Бразилия продължи да бъде по-активен и в 10-ата минута Робиньо вкара за 2:0. Звездата на Интер Адриано направи 3:0 в 19-ата минута. Крайното 4:0 оформи Робиньо в 67-ата минута, след като беше изведен зад гърба на защитата на Венецуела и с техничен удар изпрати топката в мрежата. След този мач Бразилия заема второ място в групата с 16 точки, докато Венецуела е на девето място със 7 точки.

 


Сходни връзки

СПОРТЕН СВЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.58 секунди