изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:23 EEST
Не всички пенсии се вдигат    
Новини
Възможно е при преизчислението на пенсиите от 1 октомври т.г. някои от тях да запазят досегашния си размер. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика, цитирани от БТА.


Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика, цитирани от БТА. Извършеното от 1 октомври 2008 година преизчисление на пенсиите имаше за цел да изравни размерите на пенсиите, отпуснати в различни периоди преди 2008 година, които са определени при еднакъв осигурителен стаж и еднакъв индивидуален коефициент.
Изоставането на размерите на пенсиите, отпуснати през минали години до голяма степен беше преодоляно с извършените през последните години (след 2000 година) 10 осъвременявания на пенсиите, в това число и последното - с 10,35 на сто от 1 юли 2008 г. Ето защо, възможно е при преизчисляването на пенсиите от 1 октомври 2008 г., някои от тях да запазят досегашния си размер.
Преизчисляването на пенсиите за трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2007 г., се извърши по следния начин, обясниха от министкерството: средномесечният осигурителен доход за страната за 2007 г. - 398,17 лв. се умножава по индивидуалния коефициент на лицето, определен към 31 декември 2007 г. и получената сума се умножава с по един процент за всяка година осигурителен стаж и пропорционална част от него за месеците осигурителен стаж.  dir.bg
 


Сходни връзки

Не всички пенсии се вдигат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди