изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:47 EEST
КМЕТСТВОТО В ДОБРИЧ СИ КУПУВА СНЕГОПОЧИСТВАЩА ТЕХНИКА    
НовиниКметството в Добрич започна да се снабдява преди началото на зимата със снегопочистваща техника, съобщиха оттам.

За целта бяха заложени средства в програмата за капиталови разходи. Вече са закупени пет комбинирани машини, които могат да се използват за косене на трева през лятото, а през зимата - с прикачно устройство като снегорин за почистване на тротоарите. Предстои общината да се сдобие и с пет роторни машини, които ще се използват за прокарване на пъртини.
Това се наложи заради сериозните проблеми със снегопочистването през миналата зима.
В момента тече нова процедура за сключване на договор за зимно поддържане, тъй като петгодишният договор с фирма "Шеле" е изтекъл. Предвижда се новият договор да вмени на избраната фирма почистване на всички улици, а не само на тези за градския транспорт. Досега се е предвиждало само поддържане на мрежата, която обслужва обществения транспорт.  Другите улици ще бъдат обособени в две групи. За тях ще бъде определен срок за зимното им почистване - до 36 и до 48 часа от падането на снега. Добрич ще бъде разделен, както и досега, на четири района. Ако обаче се окаже, че фирмите искат прекалено висока цена за дейността, общината е готова да се откаже и снегопочистването да стане общинска дейност, която да се изпълнява от общинско предприятие, докато се подготви нов конкурс. Договорът с фирмата изпълнител ще бъде подписан за срок от сезон и половина, за да може по-лесно да се реагира при евентуални проблеми.
Успоредно с конкурса за зимно почистване, общината е обявила и конкурс за метенето и миенето на града. За това ще бъде подписан петгодишен договор.
Обявата за двата конкурса е пусната в Агенцията за обществените поръчки и в Брюксел, каза зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев. Крайният срок за подаване на офертите е съответно 8 и 9 ноември. Арх. Ганчев уточни, че двата конкурса не са свързани с концесията за сметопочистване и сметоизвозване в града с фирма "Шеле".
 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО В ДОБРИЧ СИ КУПУВА СНЕГОПОЧИСТВАЩА ТЕХНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди