изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:15 EEST
Пиян с ”Хамър”, убил пешеходец, наказан условно    
Ред и сигурност
Върховният касационен съд е потвърдил наложеното от Добричкия окръжен съд условно наказание на 31-годишния Ивайло Георгиев от Белоградчик. На 26 ноември 2007 г. той е признат за виновен и осъден от магистратите в Добрич на 2 години и 6 месеца затвор, като изпълнението на наказанието бе отложено с петгодишен изпитателен срок.


На 28 юни 2007 г. Ивайло Георгиев управлявал джип “Хамър” след употреба на алкохол. Доказана е концентрация на алкохол от 1,9 промила. Георгиев се движел с бясна скорост по пътя Албена – Балчик при ограничение от 50 км/ч. Хамърът навлязъл в насрещното платно. Възникнала опасност от сблъсък с друг джип – “Мицубиши Паджеро”.
Автомобилът на Георгиев навлязъл в пешеходната алея и след като изкъртил билборд, блъснал движещата се по тротоара Светла Христова. Скоростта на джипа е била над 117 км/ч. Не са открити спирачни следи , сочи експертизата по делото. На 15 април 2008 г.
Варненският апелативен съд е променил присъдата, като е постановил ефективно изтърпяване на наказанието. Върховните магистрати приели обаче, че деянието се явява изолиран инцидент в житейския път на подсъдимия, той проявявал критично отношение към стореното и наложеното му наказание ще има поправителен ефект и превантивна функция.
Ивайло Георгиев трябва да заплати обезщетение на майката на подсъдимата в размер на 21 000 лв. Присъдата е окончателна. dir.bg

УСЛОВНА ПРИСЪДА НА ШОФЬОРА НА ДЖИПА-УБИЕЦ

В СЪДА ВЛИЗА ДЕЛОТО СРЕЩУ ДЖИПА УБИЕЦ

30-ГОДИШЕН ПРЕМАЗА С "ХАМЪР" 51-ГОДИШНА АДМИНИСТРАТОРКА

Задържаха шофьора, прегазил 51-годишната жена на пътя Албена - Балчик

”Хамър” прегази жена. 6-има пияни оцеляха

 


Сходни връзки

Пиян с ”Хамър”, убил пешеходец, наказан условно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди