изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:50 EEST
ПАРАЛЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ МЕЖДУ ДОБРИЧКИ И НЕМСКИ УЧЕНИЦИ    
ОбразованиеУченици от Финансово-стопанската гимназия в Добрич са участвали в паралелна аудио-видео конференция на тема "Миграция", заедно със свои партньори - възпитаници на гимназията "Тиза фон дер Шуленбург" от град Висмар, Германия. Това съобщи за НДТ директорът на ФСГ "Васил Левски" Неделчо Недев.

Проявата е била част от дейностите по проекта "Парола "Изгубената родина" - сравнителна перспектива на миграционните процеси в България и Германия през 40-те години на 20 век", който се финансира от немската фондация "Минало, отговорност, бъдеще". По време на конференцията добричките ученици са разказали на своите връстници от Германия за Крайовската спогодба и свързаните с нея миграционни процеси. От немските ученици пък те научили повече за миграционните процеси в края на Втората световна война, разказа Н. Недев и добави, че конференцията е била изцяло на немски език.
Ръководител на проекта е Светлана Върбанова, преподавател в добричката гимназия, която предстои да посети гимназията "Тиза фон дер Шуленбург". През миналата седмица пък учител по история от училището в град Висмар е бил в Добрич за разговори по проекта.
 


Сходни връзки

ПАРАЛЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ МЕЖДУ ДОБРИЧКИ И НЕМСКИ УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди