изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:22 EEST
СЪДЕБНИ НОВИНИ    
Ред и сигурностОКРЪЖНИЯТ съд в Добрич задължи защитата на Живка Гаич, съпруга на бизнесмена Миролюб Гаич, до следващото съдебно заседание по делото на Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност срещу нея, да бъдат събрани поисканите от тях доказателства

Комисията подаде иск срещу семейство Гаич на стойност 2 138 805 лв. На толкова е оценено имущество на семейството, за което липсват данни за доходи. Вчера юристите на Комисията помолиха съда да определи срок за това, след което делото да се гледа по същество. Ще бъде уведомена местната Дирекция „Социално подпомагане” за гражданското дело на Комисията „Кушлев” срещу семейство Гаич с цел да бъдат защитени правата и интересите на дъщеря им Зорица Гаич по Закона за защита на детето и по Конвенцията за правата на детето. Следващото заседание по делото е насрочено за 6 ноември.

МАГИСТРАТИТЕ от Добричкия окръжен съд отхвърлиха иска на Окръжна прокуратура – Добрич, за прекратяване на юридическо лице с нестопанска цел „Училищно настоятелство „Христо Смирненски” при СОУ и СПТУ”, с. Крушари, и за заличаването му в търговския регистър. Решението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване в 14- дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

ДОБРИЧКИЯТ окръжен съд спря дело по иск на Агенцията за следприватизационен контрол срещу „Книжнина 99” АД, до решаване на съдебен спор във Върховния касационен съд с влязло в сила решение, от което ще зависи изходът и на този процес. Агенцията претендира за 1 569 725,90 USD неустойка върху забавени вноски по изплащането на приватизациона сделка за 70% от капитала на „Книжнина” ООД – Добрич.

 

 


Сходни връзки

СЪДЕБНИ НОВИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди