изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:59 EEST
Пожар в Операта и в склад за пластмаси в София    
Новини
Трафопост на приземния етаж на Националната опера се запали, съобщи пресцентърът на МВР. При появата на дима дежурният пожарникар в сградата е разпоредил етажът да бъде освободен и хората временно са изведени.


Към Операта са насочени 8 противопожарни автомобила, но реално огън не се е разразил и огнеборците са осъществили гасене на "пушечно горене", съобщи БГНЕС. По първоначални данни щети по сградата няма, към 17.30 часа задимяването е прекратено.
Веднага след подаването на сигнала бяха евакуирани всички служители на Комисията по досиетата, която се помещава в същата сграда. Няма пострадали. Началникът на звено „Пожарна безопасност и спасяване“ към Столичната пожарна Иван Илиев съобщи, че пожар е възникнал в електрическото табло на вътрешния трафопост на Националната опера.
Пожарникарите са се справили за 15 минути със ситуацията. При идването си пожарникарите са евакуирали около 50 души от сградата, допълни Иван Илиев.
В 18.32 часа е подаден сигнала и за пожар в столичния квартал „Враждебна”, съобщиха за “Фокус” от МВР. Огънят е възникнал на открита площадка за пластмасови отпадъци. Тя се намира в близост до цех за пластмаса. Към мястото са изпратени 4 коли на пожарната. По първоначална информация няма пострадали. Гъст дим се стеле над близкия жилищен комплекс "Левски", съобщи БГНЕС. На мястото вече са и представители на "Гражданска защита". dir.bg
 


Сходни връзки

Пожар в Операта и в склад за пластмаси в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.54 секунди