изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:36 EEST
Галеви: Татяна Дончева е министърът    
Новини
Акцията срещу нас беше политическа, интерес от нея имат тези, които съсипаха МВР, а сега ще съсипят и ДАНС.


Това заявиха пред Дарик радио двамата дупнишки бизнесмени, известни като братя Галеви, след като излязоха от следствието без обвинение.
"Татяна Дончева и компанията й се опитваха по някакъв начин да отстранят Драшков (Иван Драшков, уволненият зам.-шеф на ДАНС - б.р.), това е ясно на всички. Като се тръгне към една такава война не можеш да разбереш, жертви се дават и от двете страни", заяви Пламен Галев.
На въпрос дали ниастина смята, че кръгът около Дончева стои зад операцията срещу него и съдружника му, той отговори: "Да, защото всички знаят, че Михаил Миков я слуша Татяна Дончева. Има коментари, че тя е присъствала дори и на оперативки на министерството, когато беше отвлечен Ангел Бончев".
"Тя мисли, че като е била прокурор, разбира и от оперативна работа", заяви пък Ангел Христов.
"Тя с действието си съсипа МВР, сега с действията си ще съсипе и ДАНС. Това беше една ПР акция, не добре сглобена, защото ако имаше нещо, не това е начинът. Ефект ще има, когато имаше агентурно проникване вътре, слушаш телефони, добиваш материали и вече идваш и само събираш доказателствата. За мен е необяснимо, че идват и се правят обиски и не се взима нищо", коментира още Галев.
В интервю пред Нова телевизия пък те разказаха за прословутата си среща с бившия вътрешен министър Румен Петков. "Ние не сме давали документ на Румен Петков при нашата среща. Ние потърсихме Алексей Петров (сега съветник на шефа на ДАНС Петко Сертов - б.р.) и той каза тази информация да я предоставим на министъра. Такива неща не може да се коментират пред медиите. Това не е информация, която може да се разработи за 24 часа, а с година напред", заявиха Галевите в отговор на въпрос дали са забелязали някакви действия след информацията, която са дали на Петков.
"Не може да коментираме тази информация. Ние все пак сме бивши служители и сме преценили, че това, което сме разбрали, трябва да стигне до службите. Това е единствената ни среща с Румен Петков. Това е секретна информация и генералите и Татяна Дончева я изнесоха. На срещата с Петков нямаше разговор на тема бизнес", заявиха още те. Според най-известните дупничани няма връзка между акцията срещу тях сега и разговора им с бившия министър. Двамата са убедени, че нападките срещу тях са заради новия икономически модел, който с тяхна помощ е създаден в Дупница.
"Нормално е когато някой е облечен във власт и казва нещо срещу нас, да се приеме за истина", отбеляза Пламен Галев.
По повод публикации в медиите, че в завода на "Актавис" в Дупница в извън работно време се произвеждат наркотици и те са свързани с това, бизнесмените заявиха, че това е нелепо.
 


Сходни връзки

Галеви: Татяна Дончева е министърът | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди