изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:09 EEST
Холивуд се пренася в Царево    
Новини Изпълнителният директор на холивудската филмова компания „Ню имидж България” Дейвид Варод посети Царево на 15 октомври и се срещна с кмета Петко Арнаудов

Варод сподели намерението си да изгради постоянно филмово министудио на територията на община Царево. За целта той огледа подходящ терен на брега на морето между Царево и с. Варвара, недалеч от мястото, където преди 30 години бе заснет филмът „Голямото нощно къпане”, предаде БГНЕС.
Дейвид Варод сподели идеята си да изгради воден басейн, който да се използва като филмов декор, за което се изисква теренът да има възможно най-добра връзка с морето. Филмите ще бъдат снимани в басейна, но близостта на морето ще създава усещането, че снимките са направени в него.
Инвестицията в изграждането на министудиото, което ще бъде напълно оборудвано, ще е около 3-4 млн. долара.
В света в момента има само два подобни басейни – най-големият е в Малта и е с площ 10 дка, другият е в Англия.
Според Дейвид Варод декорът ще е атрактивен за филмопроизводители от цял свят. В студиото ще могат да се снимат максимално много продукции.
В момента много чужди компании проявявали интерес да снимат в България, тъй като една филмова продукция у нас струвала доста по-евтино дори от съседна Румъния.
Освен че управлява филмовия бизнес в България, Дейвид Варод е дизайнер и продуцент на много от филмите, снимани в страната ни. „Ню имидж България ” и „Ню Бояна филм” са собственост на най-голямата независима филмова компания в Лос Анджелис, което я прави в действителност и най-голямата филмова компания в САЩ.
От 10 години Дейвид Варод живее постоянно в България. За този период у нас са направени над 90 международни филма. Първият – „Мостът на дракона”, е създаден през 1998 г.
"Избрах да инвестирам в Царево, защото имам усещането, че кметът Арнаудов има интерес да развие терена и ще ми съдейства да реализирам намерението си. Вече имам изградени много добри отношения с кмета на София Бойко Борисов. Освен това в Царево имаме собственост - почивната станция на компанията ни. А и признавам, че мястото е много красиво”, сподели Дейвид Варод. dir.bg
 


Сходни връзки

Холивуд се пренася в Царево | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди