изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:10 EEST
МВР: Задържахме финансиста на Маргините    
Ред и сигурност
Задържан е финансистът на братя Маргини. Това се казва в официално съобщение на МВР, разпространено до медиите.


При съвместна операция в София на Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” и прокуратурата е разбита организирана престъпна група за данъчни престъпления, уточниха от МВР.
До момента са повдигнати обвинения на двама души. Това са задържаните И.И., на 41 г., криминално проявен, от София и М.В., на 54 г., съобщиха още от министерството. Дир.бг научи, че това са финансистът на Маргините Иван Иванов и жена на име Милена Василева. При претърсване в офиса на Иванов са иззети 120 000 лева. Той е задържан за 72 часа. Според източник от прокуратурата Иванов е бил човекът, който е поддържал връзка с вече уволнения и подсъдим бивш заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов, предаде БТА.
Освен задържаните, приближеният до братя Маргини Х.Х. - известен с прякора Халвата, е призован на разпит, добавиха от пресцентъра на МВР.
По неофициална информация Халвата е смолянският бизнесмен Христо Халваджиев. Той е регистриран като участник в шест фирми с третия брат на Николай и Красимир Маринови – Димитър. Общото им участие е в фирмите "Атлас", "Глобъл", "Лимар", "Симс", "Фаворит" и "Бул арт". Освен това Христо Халваджиев е бил шеф на клона на СИК в родния град на Маргините Смолян, съобщава Медиапул. Бизнесът на Халваджиев се свързва със застраховането, търговия с петрол и стопанисване на имотите на Красимир и Николай Маринови. Смята се, че той движи бизнеса на братята Маргини след тяхното арестуване.
Преди време беше засечен телефонен разговор между Халваджиев и тогавашния зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов, който по-късно беше арестуван, предаде Дневник. Във въпросния разговор Иванов предупреждава Халвата за полицейски акции. Разпечатката от подслушаните разговори доведе до оставката на Румен Петков като вътрешен министър. Сега Иванов е подсъдим за изнасяне на класифицирана информация.
Прокуратурата и МВР са работили повече от година по разкриването, документирането и пресичането на престъпната дейност на организираната група. Воденото разследване не е било осуетено, въпреки изтичането на информация за разработката през ноември м.г., което доведе до широко огласените сътресения във висшето ръководство на МВР, се казва още в съобщението.
Точно преди година оставка подаде главният секретар на МВР Илия Илиев. Тогава той обяви, че е бил подведен да подпише документ за оперативна работа, която е в разрез с нормативните документи на МВР. Оказа се, че става дума за разследването срещу сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. (Виж линка) След няколко месеца той беше арестуван и срещу него започна разследване по обвинение за превишаване на власт и злоупотреба със служебно положение. По-късно той беше оставен под домашен арест, а накрая пуснат. В момента срещу него тече дело. dir.bg
 


Сходни връзки

МВР: Задържахме финансиста на Маргините | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди