изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:38 EEST
Русия в ЕС? Мерси, но няма нужда!    
Европейски съюз Москва е "признателна" на италианския премиер Силвио Берлускони, който заяви, че след време Русия трябва да се присъедини към ЕС, но "няма нужда от това", заяви днес руският представител в Евросъюза Владимир Чижов.



"Признателни сме на Берлускони за вниманието, но руското ръководство няма конкретен план да поеме по този път", заяви той на видеоконференция в Брюксел.

"Русия не изпитва нужда от това", посочи Чижов. "Ние искаме да имаме развито стратегическо партньорство с ЕС, но нашата самостоятелност в политическата и военната област и икономическата ни автономия дават основа на Русия да развива икономиката си по автономен начин извън този съюз", обясни той.

"Ние виждаме колко трудно върви процесът на интегриране на нови членове в ЕС, които по своите мащаби са няколко пъти по-малки от Русия", каза още руският представител. Чижов посочи, че Русия е свързана с редица бивши съветски страни именно в икономически съюзи.  Актуално.ком
 


Сходни връзки

Русия в ЕС? Мерси, но няма нужда! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди