изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:38 EEST
Царят си търси партиен наследник    
Политика
Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски се оглежда за верен човек, на когото неофициално да повери ръководството на партията, съобщава в. “Труд“, цитиран от агенция БЛИЦ.


Между кандидатите са Минчо Спасов , двамата царски заместници в НДСВ -Марина Дикова и Милен Велчев, бившите министри Долорес Арсенова и Антон Станков. Причината, поради която Симеон си търсел формален заместник е предстоящата тежка предизборна кампания. “Царят е твърде уморен, угрижен и умислен, пък и ние доста го разочаровахме с постоянните си кавги и простотиите в групата“, коментира жълти избраници.
“През последните няколко месеца НДСВ не е в кондиция, далеч е от добрата си форма , а ние само се дърлим кой ще е в следващите парламентарни листи. Трябва ни енергичен човек , който да е на “ти“ партийната работа“ , трябва да познава и обикаля структурите, но и да работи за привличането на нови симпатизанти , говореха депутати в кулоарите на парламента.
От партийната централа се чуло, че Симеон държал бъдещият му наместник да е познато лице, което хората да свързват с НДСВ, а не тепърва да се налага името му. По тази причина на “Врабча“ 23 има хора, които зорко отмятат кой влиза и кой иззлиза в кабинета на Симеон , за да научат в аванс кой ще е бъдещият и.д. цар. Спасов, Дикова, Велчев, Арсенова и Станков попаднаха сред заподозрените фаворити на Симеон. Никой обаче не е сигурен дали срещите им са били с него самия, или са идвали на инструктаж при секретарката му Мия Мореро. В НДСВ са вдигнали ръце от нея, а в партийната централа вече и викат “шефката“. Мореро в комбина с главсека на партията Илчо Дуганов нонстоп спрускала команди от името на царя, за които той изобщо не подозирал, че е издавал.
Междувременно в Габрово започна четвъртият редовен конгрес на НДСВ. Гости на конгреса са премиерът Сергей Станишев, министри от кабинета, заместник-председателите на ДПС Юнал Лютфи и Йордан Цонев, представители на партията АЛДЕ в Европейския парламент, еврокомисари, либерали от Испания, Хърватия и др., предаде БТА. Очаква се НДСВ да приеме предизборен манифест, да направи промени в устава си, както и да приеме три резолюции - за вижданията на партията за реформата в системата на вътрешния ред, за политиката срещу купуването на гласове и за мерките за преодоляване на последиците от световната икономическа криза. В дневния ред на конгреса са и приемане на отчетен доклад за дейността на партията, промяна името на ПП НДСВ, както и избор на ръководни органи.
 


Сходни връзки

Царят си търси партиен наследник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди