изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:49 EEST
Симеон слезе от името на партията си    
Политика
НДСВ промени името си от Национално движение Симеон Втори на Национално движение за стабилност и възход.


С това решение се потвърди предложената още на третия извънреден конгрес на партията промяна на името. Конгресът преизбра единодушно Симеон Сакскобургготски за лидер на НДСВ, предаде БТА.
Делегатите в четвъртия редовен конгресът на НДСВ приеха и новия устав на партията. В политическия съвет няма да могат да влизат министри на НДСВ. Със съвещателни гласове в работата на ПС ще могат да участват секретарят на партията и началникът на кабинета на лидера.
Делегатите приеха също решение Политическият съвет на НДСВ да бъде съставен от 19 души. По предложение на лидера Симеон Сакскобургготски в него ще са Апостол Апостолов, Верка Божкова, Антонио Георгиев, Милен Велчев, Огнян Герджиков, Марина Дикова, Деница Димитрова, Олимпи Кътев, Илия Лингорски, Нина Чилова и Христина Христова. По право в политическия съвет влизат лидерът Симеон Сакскобургготски и председателят на парламентарната група на партията Пламен Моллов. Делегатите на конгреса решиха другите членове на политическия съвет да бъдат Станимир Илчев, Антония Първанова, Минчо Спасов, Владимир Каролев, Соломон Паси и Владимир Даскалов.
Конгресът прие Манифест за политиката, от която се нуждае България. Документът е под наслов "Когато човек искрено носи в сърцето си каузата на България, няма невъзможни неща". Думите са на лидера на партията Симеон Сакскобургготски, казани във Велико Търново през септември 2008 година.
В документа НДСВ откроява една общонационална цел след присъединяването на България към Европейския съюз - да се повиши жизнения стандарт и качеството на живот в условията на европейското членство. За постигането на тази цел партията извежда шест най-важни приоритети на управлението в областта на икономиката, подкрепата на младите хора, правосъдието, гражданския контрол върху службите, реформата в избирателната система (референдум за задължително гласуване) и чистата жизнена среда. dir.bg
 


Сходни връзки

Симеон слезе от името на партията си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди