изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:59 EET
Разкриха къде е бил Хайдер в последните си часове    
По света   С вчерашна публикация на австрийско списание приключиха спекулациите около въпроса къде е прекарал последните два часа преди смъртта си крайнодесният политик Йорг Хайдер.

Списание "Йостеррайх" публикува снимки, документиращи Хайдер в бар в компанията на младеж, предаде БТА. По данни на присъствали в заведението двамата бързо са изпили бутилка водка и са се разделили, разменяйки си телефонни номера. Собственикът на заведението предложил на политика да бъде откаран, предвид голямото количество погълнат от него алкохол, което предложение Хайдер отхвърлил. Снощи и късните телевизионни новини коментираха тази информация и показаха публикуваните снимки.
Според "Йостеррайх" лицето, с което Хайдер е прекарал последните часове преди смъртта си, е известно на полицията, а заведението е място, където се събират хомосексуалисти. От момента на катастрофата потокът от любопитни не спира, но барът е затворен "поради ремонт".
Хиляди австрийци и много представители на политическата класа участваха в почти държавното погребение днес в Клагенфурт на водача на австрийската крайната десница Йорг Хайдер, загинал преди седмица в автомобилна катастрофа, предаде Франс прес, цитирана от Дарик.
При церемонията, предавана пряко по телевизията, покритият с червени рози ковчег с тялото на бившия губернатор на провинция Каринтия премина през центъра на града, следван, по данни на полицията, от шествие от близо 25 000 души. Много от хората бяха облечени в традиционната носия на Каринтия, каквато Хайдер обичаше да носи.Извънредни автобуси и влакове бяха пуснати, за да се осигури превоз на желаещите да присъстват на церемонията. Зоната на шествието се охраняваше от петстотин полицаи и тъй като не всички можеха да се включат, събитието можеше да се проследи на огромни екрани, поставени на няколко места из града.
Погр***ния кортеж спря на централния площад в Клагенфурт за официалната церемония. Да почетат паметта на Хайдер бяха дошли австрийският президент Хайнц Фишер, канцлерът социалдемократ Алфред Гузенбауер, водачът на социалдемократическата партия Вернер Файман и лидерите на другите партии с изключение на зелените.  dir.bg
 


Сходни връзки

Разкриха къде е бил Хайдер в последните си часове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди