изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:01 EEST
Волен Сидеров: Да се свали имунитетът на Ахмед Доган и да се разпита заради смъртта на Ахмед Емин    
Политика София. Трябва да бъде свален депутатският имунитет на лидера на ДПС Ахмед Доган и да бъде разпитан още следващата седмица във връзка със смъртта на началника на политическия му кабинет - Ахмед Емин. Това каза пред Агенция “Фокус” председателят на “Атака” Волен Сидеров.


Депутатът коментира смъртта на Емин с думите: “Аз нито мога да кажа какво е станало, нито мога да коментирам нещо, за което нямам информация. Според мен до този момент Ахмед Доган вече трябваше да бъде извикан в Прокуратурата, да му бъде поискан имунитетът следващата седмица и той да дава показания - както и Касим Дал, както и останалите от върхушката на ДПС. Защото аз съм казвал не веднъж – за мен това не е партия, за мен това е мафия и в тази мафия се действа по мафиотски. Там има класическо сливане на власт, подземен свят, черни пари, престъпни групировки, турска мафия, за което аз съм сезирал и ДАНС. Така че този случай би трябвало да изправи във фокуса на вниманието преди всичко г-н Ахмед Доган. Той е този, който трябва да бъде издирен. Аз не знам, защо той се е скрил. Този човек в нелегалност ли е? Защо не бъде издирен? Защо не дава показания? Защо не е разпитван във връзка с това убийство? Защо Доган не е разпитван в Прокуратурата до момента?”
“Гледах репортаж с баща му на Емин, който казва, че е изключено той да се самоубие. Чух мнение и на други хора, които казват, че е изключено да се самоубие. Всичко това дава основание за съмнение. Доколкото разбирам също от изявления на хора, били някога близки до ДПС, този човек е бил много пряко свързан, много плътно свързан с Доган – негов много доверен човек, негова връзка със спонсори, с различни линии на преплитане на пари и интереси. Така че има достатъчно основания за съмнения, че може да е убит”. Ето защо Сидеров бе категоричен, че ще поиска да се свали имунитетът на Ахмед Доган и да бъде разпитан в прокуратурата, ако това не се случи до следващата седмица. “Необходимо е незабавно главният прокурор да поиска сваляне на имунитета му, за да бъде разпитан, да се направи проверка на всички обръчи на фирми, да се направи проверка на всички имоти, в които Доган се разполага и в които, както разбирам е убит Емин”, заяви Сидеров. Според него трябва да се направи сериозно разследване около Ахмед Доган. “Аз смятам също така, че има връзка със събитията в ДАНС. Фактът, че Ахмед Доган много истерично защити уволнения там Драшков и вероятно това е бил неговият чадър в ДАНС и след като този чадър падна, явно Доган се чувства уязвим. По тази причина е възможно да е изгорял бушонът Емин”, коментира Волен Сидеров. “Чувал съм, че този служител на ДАНС е закрилял Доган и неговите връзки с така наречените нечисти сделки. Отстраняването на този служител вероятно прави по-уязвим Доган и тъй като този човек Емин е много навътре с много такива съмнителни връзки, е логично той да бъде отстранен, за да се прекъсне тази връзка. Такава логическа хипотеза изграждам, но нека вече едно сериозно разследване да я потвърди или отхвърли”, каза още лидерът на “Атака”.
 


Сходни връзки

Волен Сидеров: Да се свали имунитетът на Ахмед Доган и да се разпита заради смъртта на Ахмед Емин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди