изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:17 EET
Формула 1: Люис Хамилтън спечели състезанието в Китай    
Спорт Шанхай. Пилотът на Макларън Мерцедес Люис Хамилтън спечели състезанието на пистата в Шанхай в Китай, 17-и кръг от световния шампионат. Британецът стартира от първа позиция, като бе безапелационен лидер през цялото състезание и нито за момент не изпусна първото място.
Втори финишира Фелипе Маса (Ферари), като разликата между двамата в генералното класиране кръг преди края на сезона вече е 7 точки.


Трети остана Кими Райконен (Ферари), а четвърти Фернандо Алонсо (Рено).
Пилотите на БМВ-Заубер Ник Хайдфелд и Роберт Кубица отново направиха силно състезание и финишираха на 5-о и 6-о място. В зоната на точките влязоха още Тимо Глок (Тойота) и Нелсиньо Пикет (Рено).
Последното състезание за сезона е в Бразилия на пистата „Интерлагос” на 2-и ноември. След това състезание Люис Хамилтън се доближи все повече до световната титла. Британецът трябва да финишира в някое от челните 5 места на „Интерлагос”, за си гарантира титлата при пилотите.
Надпреварата в Бразилия ще бъде и последна за Дейвид Култард, който слага край на кариерата си след 14 години във Формула 1. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Формула 1: Люис Хамилтън спечели състезанието в Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди