изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:10 EEST
Мърдок замрази продажбата на bTV?    
Новини
Продажбата на българската телевизия бТВ е в застой заради световната финансова криза, съобщи британският вестник “Файненшъл Таймс“, цитиран от Медиапул.


Това става известно месец, след като Рупърт Мърдок смени консултанта по сделката - инвестиционната банка “Лемън Брадърс“, която рухна драматично под ударите на финансовита криза. Новият консултат е друг инвестиционен гигант - “Джей Пи Морган Чейс“.
Собственикът на медийната империя “Нюз корп.” (News Corporation), която е притежател на бТВ - Рупърт Мърдок - е уверил акционерите, че разполага с 5 млрд. долара за закупуване на нови канали и разширяване на бизнеса. Това е станало по време на годишната конференция на медийната група в Ню Йорк, където Мърдок е заявил, че компанията е готова да преживее продължителна икономическа криза.
“Нюз корп.” беше принудена през седмицата да се откаже от продажбата на своята руска компания за билбордове News Outdoor, както и от разпродажбата на телевизионни канали в България, Латвия и Сърбия, коментира “Файненшъл таймс“.
Председателят на групата обаче е подчертал намерението си да се разширява именно в Източна Европа и Индия, както и да навлезе сериозно на азиатския пазар. Групата концентрира вниманието си върху платената телевизия в Европа, въпреки предупрежденията на германската компания Premiere, от която тя закупи 25%.
Повишаването на абонаментната такса за гледане на телевизионни канали и цифровите медии са също така сред приоритетите на Мърдок, както заяви самият той.
Досега на българския телевизионен пазар се сключиха две големи сделки, които може да разместят и телевизионния рекламен пазар, на който лидер досега е бТВ. Шведската телевизионна и медийна група MTG потвърди, че е финализирала сделката за Нова телевизия и е платила кеш 620 млн. евро на досегашния собственик – гръцката “Антена груп”. Огромната сума новият притежател смята да покрие от приходите от реклама. По същото време и ефирният телевизионен канал ТВ2, неофициално притежаван от рекламния бизнесмен Красимир Гергов, в пакет със спортния канал Ринг ТВ бе купен от американската компания CEM.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Мърдок замрази продажбата на bTV? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди