изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:57 EEST
Димитър Димитров: 2/3 от ловните стопанства ще се владеят от ДПС    
Политика

"2/3 от ловните стопанства ще бъдат отдавани на ДПС", каза на пресконференция за варненските медии народният представител от ОДС Димитър Димитров. Според него настоящият закон за лова трябва да бъде променен, тъй като сега дава възможност ловните стопанства да бъдат отдавани под наем на физически и юридически лица. Изключение правят областите Бургас, Варна, Шумен, Пловдив, Смолян и София, където отдаването няма да бъде 100% възможно.



"Имам информация, че сега Доган се бори и за Ропотамо, но не е потвърдено още. Ловното стопанство в Шерба смята за свой собственик Валентин Златев, за който знаем, че е подарявал джипове, или земи на дивечовъдното стопанство. На всички, които са взели под наем ловни стопанства, договорите им ще бъдат удължени за 15 год.

В един момент може да се окаже, че ловджиите няма къде да ходят на лов, ако всички стопанства бъдат дадени под наем. Законът дава вратичка и за обособяване на нови ловни стопанства", коментира депутатът. Той прогнозира още, че все повече хора, които участват в ловните дружини ще се вдигнат на бунт заради закона.

Димитър Димитров определи като "скандално" това, което се случва с инфлацията. Според него, тя ще се отрази на хората и техните доходи. Той каза още, че вместо Станишев и Петков да решат своите вътрешнопартийни проблеми, докарват държавата до момент, в който се говори за още по-големи санкции от страна на ЕК към България.

"Проблемите в ДАНС, в която се влагаха много надежди, а тя се оказа не толкова тайна структура, новите убийства, постоянните въпроси за Топлофикация и енергоразпределителните дружества само отместват вниманието на хората от истинските им проблеми. Инфлацията вече мина 13%.

Големите банки спират кредитирането, това ще окаже своето убийствено влияние след нова година. Единственото положително от тази промяна е, че няма да се дават кредити и за строителство на хотели по Черноморието", допълни Димитров.

Той каза още, че световната финансова криза ще засегне много сериозно и българските граждани и изрази недоумение от факта, че никой от управляващите не излиза да обясни на хората какво ще стане, като си обясни това с наближаването на следващите парламентарни избори.

"Но изборите ще дойдат и ще заминат, а хората ще останат", добави народният представител от ОДС. По негови думи е "ненормално" законът да дава право на народни представители да имат достъп до класифицирана информация с грифт "строго секретно".

Димитър Димитров разясни още, че управленската програма на СДС е готова и скоро ще бъде представена и на гражданите в морската столица.

actualno.com

 


Сходни връзки

Димитър Димитров: 2/3 от ловните стопанства ще се владеят от ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди