изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:58 EEST
НОВА ИЗДЪНКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ: Отпадат данъчните облекчения за дарения за здравни и социални заведения    
НовиниС новите промени в данъчните закони отпадат данъчните облекчения за дарения, направени в полза на здравни и лечебни заведения, социални домове, комуни за лечение на наркозависими, стана ясно на семинар, организиран от Министерство на финансите.

Мотивът на експертите от финансовото ведомство за отпадане на облекченията е, че българското законодателство трябва да третира равноправно българските и чуждестранните юридически лица, в полза на които може да се направи дарение, а не е по силите на данъчната администрация да проверява дарения към всички възможни здравни и социални домове в ЕС.

С промените в Закона за корпоративното подоходно облагане отпадат и данъчните облекчения за дарения, направени в полза на бюджетни предприятия, лица, пострадали при кризи и социално слаби лица, юридически лица с нестопанска цел, както и за дарения за ученици и студенти или за така наречените стипендии за обучение. Няма да ползват данъчни облекчения и дарителите на фонд "Енергийна ефективност".

expert.bg

 


Сходни връзки

НОВА ИЗДЪНКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ: Отпадат данъчните облекчения за дарения за здравни и социални заведения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди