изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:19 EEST
“Клайне Цайтунг”: Убийство: Следите водят към България    
По света Виена. Почти четири години изминаха, откакто на южната автомагистрала около град Пирка беше открито тялото на жена пише днес австрийският вестник “Клайне Цайтунг”. Сега криминалната полиция преследва следа, която води към България. Едно секретно доказателство поведе българската полиция по следите на една проститутка.

Най-вероятно става въпрос за жертвата, чието тяло на 9 януари 2005 г. беше запалено на автомагистралата край град Пирка при Грац. Младата българка е изчезнала от вкъщи преди седем години. Според разследванията тя е работила като проститутка в западноевропейските страни. В началото на 2005 г. следите й изчезват.
Интерпол. Интерпол, австрийската криминална служба и групата по убийства на провинция Щирия са се заели със случая. Главният инспектор Антон Кизл потвърди, че в момента се водят проверки. Изчезналата проститутка има голяма прилика с неидентифицираната жертва.
Разбита глава. Извършителите на убийството са разбили главата на жената с множество удари, подпалили са тялото й до автомагистралата и след това са отрязали едното й ухо. Жената е тежала 49 кг. Мястото на извършване на престъплението не е идентично с това, на което е намерено тялото. Все още не е известно къде е била убита непознатата жена.
Пожар. На 8 януари 2005 г., около 17.30 местно време, преминаващите наблизо шофьори са видели пожар близо до магистралата в Пирка. В аварийната лента по това време е забелязан тъмен автомобил (предполага се комби) с чуждестранен регистрационен номер, който и досега не е установен, но следите водят към България.
Второ убийство. Този случай напомня на убийство в друг австрийски град –Фьолкермаркт в провинция Каринтия. Затова следващата седмица следователите от Щирия ще се срещнат с колегите си от Каринтия, за да обсъдят двата случаи и да разменят информация. Преди 14 дни във Фьолкермаркт млада жена е била убита по брутален начин и след това тялото й е било запалено.
Случаят в Каринтия. В случая в Каринтия следите водят към Италия, заяви началникът на местната криминална полиция Херман Кламер. На местопрестъплението са открити гилза от патрон, патрон (7,65 калибър), очилата на жертвата (марка “Рей Бан”) и 40-сантиметрова огърлица от бяло злато с висулка, като според разследването вещите са с италиански произход. “Не можем да изключим, че става въпрос за млада жена от Източна Европа, която е проституирала в Италия”, заяви Кламер. Агенция "Фокус"

”Безследно изчезнали” в български вариант

"ДОКАТО СЪМ ЖИВА, НЯМА ДА СПРА ДА ТЪРСЯ ДЕТЕТО СИ"

БЛИЗКИ ЗА ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ИСКАТ СРЕЩА С МИХАИЛ МИКОВ

Главният секретар на МВР Илия Илиев се срещна с близки на безследно изчезнали хора от Добричко

РОДИТЕЛИТЕ НА БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ОТ ДОБРИЧ ИСКАТ ОТЧЕТ ОТ РУМЕН ПЕТКОВ

ПРИСТИГНА ЕКИП ОТ СОФИЯ, ЗА ДА ДИРИ ИЗЧЕЗНАЛИТЕ

Екип от служители на МВР започна работа в Добрич по случаите с безследно изчезнали жители на областта

 


Сходни връзки

“Клайне Цайтунг”: Убийство: Следите водят към България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди