изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:48 EET
Смъртта на Ахмед Емин – коментари и факти (ОБЗОР)    
Коментари София. Поклонението пред тленните останки на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган - Ахмед Емин бе днес в родния му дом в с. Козица, община Попово, област Търговище. Около 400 души присъстваха на погребението. Самият Доган обаче не беше на траурната церемония. В селото пристигна почти цялото ръководство на ДПС, както и неговите министри и депутати.

Пред присъстващите журналисти зам.-председателят на централното ръководство Юнал Лютфи каза, че смъртта на Ахмед Емин е една голяма трагедия, от която не трябва да се правят новини.
Няколко часа след погребението от пресцентъра на МВР съобщиха, че е намерено предсмъртно писмо на Ахмед Емин. От ведомството информираха, че са разпитани всички присъствали на мястото на инцидента. Извършени са редица процесуални действия, включващи назначаването на съдебно-медицинска експертиза, балистична акспертиза, химическа експертиза, биологична експертиза и графлогическа експертиза на намереното предсмъртно писмо.


Коментарите:


Ахмед Емин беше определено доверен човек на Ахмед Доган. Депутатите в парламентарната им група се съобразяваха с него, но не мисля, че след смъртта му ще се стигне до сътресения в партията. Това каза пред Агенция “Фокус” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По повод искането за сваляне на имунитета на председателя на ДПС Ахмед Доган и на депутати, които в деня на смъртта на Ахмед Емин са били в "Сараите", Каракачанов каза: „Имунитет се сваля, само когато има искане от главния прокурор за повдигане на обвинение. Ако Прокуратурата повдигне обвинение срещу някой народен представител, трябва да се свали. Но според мен трябва да има необходимите основания за едно такова нещо, за да може да искаш свалянето на един депутатски имунитет. Лицата, които са били в "Сараите" в деня на смъртта на Ахмед Емин, могат да бъдат разпитани доброволно. Няма нужда да им се сваля имунитетът само заради един разпит. Ако те се чувстват сигурни в себе си и искат да изпълнят своя граждански дълг към едно подобно разследване, те сами трябва да отидат да дадат показания, без да се иска да им се сваля имунитетът”.
Отношенията в сегашната Тройна коалиция са до такава степен безпринципни и икономически обвързани, че според мен едва ли смъртта на Емин ще промени нещо в управляващата коалиция, добави Каракачанов. Той бе категоричен, че отношението на всички партии към ДПС трябва да е ясно – „ДПС трябва да излезе в политическа ваканция след следващите избори и да излезе от властта”.
* * *
Федерация „Справедливост - България” с лидер Сезгин Мюмюн ще настоява пред главния прокурор да бъде свален имунитетът на лидера на ДПС и на хората, които са присъствали на събитията, по време на които беше открит мъртъв Ахмед Емин. Пред Агенция “Фокус” Сезгин Мюмюн заяви - Ахмед Емин беше вторият в партията и цялата информация минаваше през него. „Той е свидетел на много неща и може би някои имаха интерес той да си отиде. Той не се е самоубил, а го самоубиха”, каза Мюмюн.
Гражданска организация „Справедливост” ще излезе с писмо до главна прокуратура да се иска имунитетът на лидера на партията ДПС и тези, които са присъствали на този нещастен случай. „Няма никаква информация, а не могат да мълчат след като става въпрос за началник на кабинета на лидера на партията. Искаме да бъде свален имунитетът им, за да бъдат разпитани и да не пречат на разследването. Аз съм сигурен, че ще се опитат да го потулят, няма да дават информация и т.н. Така не може – в ДПС има сериозни хора, ние контактуваме с някои от тях, те осъждат този позорен акт, но нямат смелостта да го кажат. Всички са в мръсната игра и създадоха един нов образ на българския турчин – едва ли не – крадец, а сега – едва ли не – убиец”, каза още Мюмюн.
Той бе категоричен, че целта им не е да печелят политически дивиденти с това. „Искаме да се знае истината. Емин остави деца, още не мога да асимилирам това, което се е случило. Познавахме се преди години, не сме били толкова близки. Ще изчакаме да бъде погребан, ще изчакаме това, което се прави по мюсюлманския обичай и след това ще излезем с писмо до прокуратурата”, каза още Мюмюн.
Той каза още, че Гражданската организация „Справедливост” замисляла днес да направи бдение пред т.нар. „Сараи на Ахмед”. Засега мероприятието е отложено, докато преминат събитията около погребението, но подобни предложения са дошли и от много хора от страната.
Името на Сезгин Мюмюн нашумя преди време с информацията във в. „168 часа”, че ДПС е финансирало „Атака” на изборите и че под документи с подобно съдържание има подпис на Ахмед Емин. Случаят обаче не беше потвърден.
* * *
Павлин Димитров е сред малкото полицаи, които знаят за какво става дума в полицията и за да излезе с това абсурдно твърдение, че е самоубийство причината за смъртта на Ахмед Емин, това ме кара да си мисля, че върху него е оказан силен натиск. Това каза в предаването “Неделя 150” на БНР
столичният кмет Бойко Борисов
. Той заяви, че се надява процесуалното действие да не е както при случая Белнейски, защото това ще е крах за полицията и на правораздавателната система. Според Борисов, процесуално-следствените действия трябва да отговорят за товара, който е бил върху Ахмед Емин.
Столичният кмет обясни още, че не може да не се признае, че Ахмед Доган е „играч”, след като той е накарал чрез малцинството, цялото мнозинство да върви след него.
Относно ДАНС, Борисов коментира, че той е бил „за” създаването на такава институция. Според него, премиерът обаче я е превърнал в партиен инструмент.
* * *
Никой не е застрахован и никой не знае кой ще е следващият труп. Това каза в интервю за предаването “Неделя 150” на БНР Волен Сидеров, лидер на политическа партия „Атака”. Това се случва всеки ден, допълни още Сидеров. Той попита, защо Ахмед Доган се е скрил и не говори по случая със смъртта на Ахмед Емин, защо всички, които са били в този сарай, не пишат показания.
Според лидера на „Атака”, разместванията в ДАНС са довели до уязвимостта на Ахмед Доган. „И този човек, който е самоубит, е изгорелият бушон, за да се прекъсне връзката към самия Доган”, добави Волен Сидеров. По думите му - лидерът на ДПС трябва да бъде разследван. „Моят съвет към управляващите е да се разграничат от Доган в този момент и да оставят възможността той да бъде разследван и най-после ДПС да бъде извадена от властта”, заяви още Волен Сидеров.
* * *
Напрежението, на което по принцип тези хора са подложени, големите отговорности, които се струпват върху тях, изработват едно чувство за особена чувствителност, за справедливост. Това каза в предаването “Неделя 150” на БНР Димитър Иванов, издател на вестник „Земя”, за отношенията между един държавник и хората, които работят за него. Иванов допълни, че има един психологически механизъм, който има едни стойности, които се превръщат и стават по-ценни от самия живот. По повод смъртта на Ахмед Емин Иванов заяви: „доколкото си спомням Ахмед Емин, той беше изключително горд и честолюбив човек и е възможно при него да е заработил точно този психологически механизъм”. Димитър Иванов добави още, че Ахмед Доган винаги е изненадвал с поведението си и поясни, че в случая, може би той ще се държи по възможно най-естествения начин.
* * *
Ахмед Емин беше ключът към тайните на Ахмед Доган. Това каза в интервю за предаването “Неделя 150” на БНР Осман Октай, бивш депутат от ДПС. Октай допълни, че Емин е бил връзката на Ахмед Доган от времето на управлението от 2001 година с останалия свят. Според Октай, трагичният случай ще е причина за по-голямо всяване на страх. Той заяви, че за да повярва, че се е самоубил Емин, е трябвало да има много повече публичност, а не да има тайнственост. Октай добави още, че трябва да се разкрие всичко около случая с Емин, защото иначе това ще руши държавността, тъй като Ахмед Емин е ключов фактор.

Агенция "Фокус"

Бойко Борисов: Само споменаването на хипотезата за коалиция с БСП ме обижда

Намерено е предсмъртно писмо на Ахмед Емин

Доган не отиде на погребението на Ахмед Емин

Лидерите на ДПС в Кърджали са в шок от смъртта на Ахмед Емин

Лютфи: Да не правим от трагедията новина

Смъртта на Ахмед Емин е политическо събитие

Върху Павлин Димитров е оказан натиск, за да твърди, че причината за смъртта на Ахмед Емин е самоубийство, смята Бойко Борисов

”Беловодският” сарай окичен с камери

Моят съвет към управляващите е да се разграничат от Доган и най-после ДПС да бъде извадена от властта, заяви Волен Сидеров

Емин бил ключът към Доган

Смъртта на Ахмед Емин - коментарите (ОБЗОР)

Волен Сидеров: Да се свали имунитетът на Ахмед Доган и да се разпита заради смъртта на Ахмед Емин

Цвятко Цветков: Ахмед Емин е един от най-информираните хора за ръководството на ДПС

Бащата на Ахмед Емин: Разстреляха сина ми, не е самоубийство

Съмнения около смъртта на секретаря на Доган

Ексклузивно: Началникът на кабинета на Доган открит мъртъв в Сараите му!

Павлин Димитров: Ахмед Емин се е самоубил със законно притежаваното си оръжие

Началникът на политическия кабинет на Ахмед Доган – Ахмед Емин бе открит мъртъв (ОБЗОР)

 


Сходни връзки

Смъртта на Ахмед Емин – коментари и факти (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди