изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:24 EET
Кадър на ДС пишел сайта ”Опасните”    
Новини
Стилът на писане в сайта "Опасните" е архаично оперативен. Авторите са хора, които в последните 10 години не са работили в службите.


Това твърди в интервю пред "24 часа" бившият началник на направление "Икономическа и вътрешна сигурност" в националната служба "Сигурност" Николай Начев, който сега се занимава с инвестиционна дейност, предаде БЛИЦ.
Начев е анализирал текстовете в скандалния сайт и стигнал до извода, че те приличат на справки от миналото, "когато трябваше да се набеди някой". Той е убеден, че зад това стои бивш служител на МВР, обкръжен от колеги, недоволни по една или друга причина от службите и от конкретни хора.
"Става въпрос за хора, които са били навремето в Държавна сигурност. В управления, които по-късно бяха закрити. После са минали през НСС и са напуснали в средата на 90-те".
На въпрос защо тези хора атакуват президента и премиера бившият контраразузнавач отговаря: "За мен това са хора, които биха атакували и майка си, и баща си. Нещо отвътре ги рови, постоянно списват, привикват хора по кафенетата, пишат на листенца и захранват такива сайтове". Основен двигател на творчеството им е озлоблението и опитите да извиват финансово ръцете на определени бизнесмени. Но в крайна сметка тези хора се превръщат в маши според него.
Начев сам е герой на "Опасните". Там се твърди, че той създава огромен масив от компромати и класифицирана информация в някакви складове в басейна "Спартак". На това той отговаря: "Нека прокуратурата да отиде там и да провери. Да не би аз сега да трябва да доказвам, че не го правя това нещо. Не мога. Аз лично за себе си тези текстове ги омаловажавам, но те не са безобидни като явление, защото имат елемент на бизнес".
Според него има симптоми, че авторите взимат пари за публикациите. Но процентът лъжа в текстовете бил прекалено голям и затова те не хващали дикиш.
 


Сходни връзки

Кадър на ДС пишел сайта ”Опасните” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди