изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:51 EEST
Приключи ли държавата със случая "Ахмед Емин"?    
Новинирата трябва да имат много сериозни причини да посягат на живота си. Особено тези, които на пръв поглед нямат причини да го правят. Затова и прокуратурата трябва да разследва причините за смъртта на началника на кабинета на Ахмед Доган - Ахмед Емин. Защото, ако не го направи товаозначава, че животът у нас е евтин и никой не се интересува от него.

Защо в официалното съобщение на МВР, разпространено в петък твърди, че смъртта на Ахмед Емин е "самоубийство". Толкова бързо ли полицията и прокуратурата се справиха със събирането на доказателства в този случай? За няколко часа те успяха да извършат оглед на мястото, да направят експертизи да получат резултатите и всичко това да бъде разгледано от прокуратурата и да се излезе със заключение за самоубийство. Вярвате ли, че това е възможно и най-вече професионално коректно.

Без да проявяваме неуважение към работата на компетентните органи трябва да кажем ясно, че дори да имаме самоубийство, за такова трябва да има сериозни причини. Те може да са всякакви. От наличие на сериозни конфликти до заплахи за живота и здравето на близки хора. Възможно е разбира се смъртта на г-н Емин да е била причинена от дълбоко лични причини. Не знаем това.

Знаем обаче, че когато става въпрос за загуба на живота на човек близък до управляваща партия и до един от хората, които управляват страната в последните осем години, тогава прокуратурата трябва да разследва. Защото в една цивилизована и европейска страна хората не умират без причина и без обяснение.

Когато имаме смърт на близък до управляващите политически кръгове човек, държавата трябва да прави само едно - да разпитва, да записва и да разследва. Тук не говорим за подозрения, конспирации или за търсене на виновни.

Полицията и прокуратурата са на път да извършат сериозна грешка и да оставят случая без обяснение. Това би било много обезкуражаващо за обществото ни. Защото когато няма ясни обяснения идва времето на слуховете. А когато слуховете заместят официалните обяснения, обществото, институциите и въобще демокрацията в една държава вече имат много сериозен проблем.

Отказът от разследване дава ясен знак на обществото, че "държавата" са тези, които са на власт. Това обаче не може да бъде така в европейското политическо пространство. В него държавата са институциите и особено независимата от управлението съдебна власт. И разбира се гражданите и техните сдружения. У нас обаче всички знаци показват, че държава е равно на управляващи. За съжаление точно в такава държава животът не е ценен. И си отива много по-лесно отколкото идва.

Затова полицията, следствието и прокуратурата трябва да разследват всички възможни версии за загубата на живота на Ахмед Емин и да потърсят причините за тях.

bpost.bg

 


Сходни връзки

Приключи ли държавата със случая "Ахмед Емин"? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди