изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:55 EEST
СТУДИО "ВЕСЕЛИНА" ВЕЧЕ ИМА НОВ ДОМ    
ОбществоВокалното студио "Веселина", което доскоро беше към Центъра за работа с деца в Добрич, вече има нов дом, съобщи неговата ръководителка Веселина Куцарова. Студиото вече е към профилираната гимназия "Райко Цончев" - след закриването на ЦРД.

Директорката на учебното заведение Димитрина Каменова се е съгласила да осигури база за репетиции на талантливите млади певци.
В момента в студиото, което бе създадено през 2005 г., са записани 17 деца на възраст от 7 до 18 г., но неговите врати са отворени за още изпълнители. Талантливите млади певци са носители на много първи награди от различни национални конкурси - "Стоян Радев" в Търговище, "Морски звезди" във Варна, "Иван Георгиев" в с. Дъбовик, "Калинка Вълчева" в Тервел, "Песните на Васила Вълчева" в с. Калипетрово и т.н. В репертоара на децата от студио "Веселина" песни от различни жанрове - от автентичен фолклор и най-модерните и съвременни стилове, сподели още В. Куцарова. На 31 октомври студиото ще участва във форума "Мост между поколенията", който ще се проведе в Търговище. Там добричките деца ще се срещнат и ще пеят заедно с известни фолклорни изпълнители - Денислав Кехайов, Снежана Борисова, Жечка Сланинкова, Галина Дурмушлийска и др.
 


Сходни връзки

СТУДИО "ВЕСЕЛИНА" ВЕЧЕ ИМА НОВ ДОМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди