изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:32 EEST
Братя Галеви следствени за разгласяване на тайна?    
Новини
Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, са следствени. Срещу тях е образувано досъдебно производство за разгласяване на тайна. Това съобщава в. „24 часа“, цитиран от БГНЕС.


Производството е образувано часове след телевизионното интервю на двамата бизнесмени в петък. Тогава пред Нова телевизия братя Галеви показаха протоколи от огледа и претърсването на къщите им в Расилово. Тези протоколи са част от следствените материали изготвени след акцията на прокуратурата, МВР, и ДАНС в Дупница, София и Перник.
Документите са били оставени при охраната на имението. Галеви цитираха съдържанието им още след разпита в националното следствие като пример, че разследващите не са намерили нищо уличаващо срещу тях. Репортерите попитаха Пламен Галев дали се е консултирал с адвокат какво може да говори пред медиите, а той отговори: “Аз да не съм малоумен, че да не знам какво да говоря“. На другия ден пред Нова ТВ двамата пак говориха за протоколите и ги показаха на Коритаров, а той ги чете в ефир, припомня БЛИЦ.
След анализ на телевизионната изява обвинителите преценили, че трябва да образуват досъдебно производство срещу тях. До дни се очаква двамата да бъдат призовани отново в следствието и е много вероятно да излязат оттам с повдигнати обвинения според вестника.
На 15 октомври, сряда, в 7 часа сутринта започна съвместна акция на прокуратурата, Национална следствена служба (НСлС), МВР, Държавна агенция „Национална сигурност”, Агенция "Митници" и Национална агенция за приходите (НАП) в Дупница, Перник и София. Проверяваха се автокъщи, офиси, административни сгради и жилища. При операцията са претърсвани имоти, собственост на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, признаха самите те.
До момента от операцията в Дупница са излезли две дела - срещу двама мъже за притежание на наркотици и срещу неизвестен извършител за пране на пари. dir.bg
 


Сходни връзки

Братя Галеви следствени за разгласяване на тайна? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди