изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:06 EEST
Добричкият окръжен съд постанови арест за отцеубиец    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд измени наложената на 42-годишния Йордан В. Йорданов от Добрич мярка за неотклонение „подписка” в най-тежката „задържане под стража”. Той не се яви на насроченото за днес наказателно дело срещу него. Йорданов е обвинен, че при евентуален умисъл е умъртвил рождения си баща Васил Митев на 63 г.

 Той е напуснал през пролетта дома си и не може да бъде открит, за да му бъдат връчени обвинителният акт и призовката. Ако не бъде намерен от ОД на МВР-Добрич, съдът ще го обяви за общодържавно издирване на следващото заседание по делото.

Отсъствието на обвиняемия стана причина Добричкият окръжен съд да не даде ход на делото срещу него. Според обвинителния акт Йорданов е нанесъл на баща си удари с метален бастун, причинили контузия на мозъка, довела до остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

Отношенията между баща и син не били добри, двамата често употребявали алкохол и се карали за пари. На 29.12.2008 г. Йорданов употребил ракия у съсед, а после пил вино у дома си и към 03 часа си легнал. Раздразнен, че баща му непрекъснато мърмори, той му казал да млъкне и го ударил с металния бастун. 42-годишният се признава за виновен, но обяснява, че съжалил за стореното и донесъл вода на възрастния човек. На сутринта установил, че е починал и повикал съседите и лекар.

Йорданов е завършил средно образование и преди се е занимавал с бояджийство. Разведен е, не работи, осъждан за кражба. Срещу него няма висящи досъдебни производства, а съседите го описват като тих и скромен човек.

Като смекчаващи вината му обстоятелства прокуратурата посочва направеното самопризнание, добрите характеристични данни и факта, че баща му е бил болен от рак в напреднал стадий и здравословното му състояние е било много тежко.

По искане на съда органите на МВР са установили, че Йорданов и баща му са обитавали апартамент на общинското дружество „Жилфонд – Инвест”. След като е напуснал жилището, служители на фирмата са изнесли имуществото му в свой склад, поради неплащане на наема. Адвокатът му съобщи днес в съдебната зала, че подзащитният му обитава таван в Добрич. 

Определението на Добричкия окръжен съд за задържането на Йорданов може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, в срок от 7 дни след получаването му.

 

17.10.2008 година                                          Пресслужба Добрички окръжен съд

 

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд постанови арест за отцеубиец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди