изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:29 EEST
МУЗИКАЛНО МЕЖДУЧАСИЕ В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ    
ОбразованиеНово начинание върви от началото на тази учебна година в Хуманитарната гимназия "Св.св.Кирил и Методий" в Добрич. Във връзка с инициативата на Министерството на образованието и науката "Училището - желана територия" през всяко голямо междучасие училищният двор е огласян от музика. Това съобщи за НДТ директорът на добричката гимназия Маргарита Ненова.

Тя припомни, че - по повод честването на 35 години от създаването на училището, е закупена музикална уредба, която сега се използва по предназначение. Музикалното оформление е в продължение на 20 минути, два пъти на ден и се изразява в различни жанрове - поп, рок, класика, фолклор и т.н. Това определено се харесва на възпитаниците на гимназията, като е имало случаи в двора дори да се извие хоро, разказа директорката. Идеята е постепенно инициативата да се развие и учениците да вземат микрофона. Така ще се стигне до създаването на училищно радио, по което да звучат новини от ученическия живот по класове, поздравления и т.н., поясни М. Ненова.
 


Сходни връзки

МУЗИКАЛНО МЕЖДУЧАСИЕ В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МУЗИКАЛНО МЕЖДУЧАСИЕ В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ
Автор: Anonymous да 2008-10-22 @ 23:16 EEST
Прекрасни сте , Хуманитарна гимназия !Поздравявам ви за  свежата идея !Само ,че журналисът ,който е писал статията малко есгрешил , има-няма 100 години...Гимназията е на 135 години , а не на 35 .
МУЗИКАЛНО МЕЖДУЧАСИЕ В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ
Автор: Anonymous да 2008-10-23 @ 17:00 EEST
Това показва, че не училището е желано, ами междучасието. Все пак Хуманитарна гимназия е за завиждане в сравнение с други средни училища, в които присъствието в часовете и дисциплината са скандално слаби........

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди