изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:36 EEST
КАЛАШНИКОВ АПЛОДИРА ДЕЦАТА ОТ СТУДИЯ "ДОБРУДЖА"    
КултураТалантливите танцьори заминават за Украйна, където ще изнесат няколко концерта

Създателят на автоматите "Калашников" - Михаил Калашников, е останал изключително впечатлен и бурно е аплодирал децата от Представителната фолклорна танцова студия "Добруджа". Това съобщи за НДТ главният художествен ръководител на състава Стоян Господинов. Той разказа, че г-н Калашников е имал удоволствието да се наслади на таланта на добричките деца по време на тяхното гостуване в хотелския комплекс на кметството на Москва в курортен комплекс "Камчия". Там през есента и зимата почиват руски ветерани от Втората световна война, а вече няколко пъти ФТС "Добруджа" изнася концерти при тях. При едно от гостуванията на добричкия състав, освен Михаил Калашников, там са били още министърът на енергетиката на Русия, заместник-кметицата на Москва, генералният консул на Руската федерация във Варна и други високопоставени гости. Г-н Калашников е изнесъл прочувствена реч относно приятелството между България и Русия, а след това е отишъл лично да поднесе своята благодарност към студия "Добруджа" за прекараните прекрасни мигове, разказа още Ст. Господинов.
Предстои гостуване на Представителната фолклорна танцова студия "Добруджа" в Украйна. Визитата ще бъде във връзка с честването на 150 години от основаването на Болградската гимназия и 15 години от създаването на Асоциацията на българите в Украйна. Предвидени са няколко концерта на добричките деца, сподели в аванс Стоян Господинов. На 25 октомври вечерта те ще се представят в село Каменка, с което фолклорният състав поддържа близки контакти вече 12 години. На следващия ден изпълнителите ще играят пред 50-хилядна публика в град Измаил. Всеки от концертите ще включва танци от всички етнографски области на България.
 


Сходни връзки

КАЛАШНИКОВ АПЛОДИРА ДЕЦАТА ОТ СТУДИЯ "ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди