изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:58 EEST
Писмото на Емин адресирано и до Доган    
Новини
Предсмъртното писмо на Ахмед Емин е адресирано до лидера на ДПС Ахмед Доган, до бащата на Емин и до децата му, съобщи Дарик радио, като се позова на полицейски източници.


Писмото е било написано на три странички от тефтерче, открито в Емин.
На първата страница той се обръща към лидера на ДПС. По информация на bTV Емин е написал, че не е съгласен с някои порядки в ДПС.
Втората страница той посветил на баща си, а третата е обръщение към децата и съпругата му. В края на писмото Ахмед Емин е написал, че иска прошка от близките си.
От направения графологичен анализ може да се предположи с голяма точност, че автор е Емин, предаде БНТ. По листата и тефтера не са открити отпечатъци на други, освен на автора. Предстои да излезе експертизата, която ще даде отговор на въпроса дали писмото е писано в петък или няколко дни по-рано, както и дали е писано под напрежение или спокойно.
Досега разследването е показало, че следите, открито по ръцете и главата на Емин, доказват, че се е самоубил. Продължава обаче да е неясен мотивът му.
Същевременно ръководството на ДПС излезе с декларация, с която настоява да бъде установена цялата истина по случая. „По повод трагичната смърт на Ахмед Емин – началник на кабинета на Председателя на Движението за права и свободи (ДПС), ръководството на партията настоява за установяването на цялата истина по случая и това да стане достояние на българската общественост”, се казва в декларацията, цитирана от БТА.
ДПС е дълбоко убедено, че уважението на елементарни човешки етични правила и религиозни традиции, би следвало да бъде норма на поведение за всички политически субекти и отделни публични личности, се посочват още в декларацията.
ДПС ясно и категорично заявява, че желае всички процесуално-следствени действия да завършат във възможно най-кратки срокове и заключенията от тях да бъдат представени на българските граждани, за да излезе цялата истина по трагичния случай, заявяват от партията на Ахмед Доган.
Кризата се развива стремглаво и ще има нови убийства, ако не се вземат мерки. Това заяви пред журналисти лидерът на ДСБ Иван Костов по повод смъртта на Ахмед Емин и ситуацията в страната, предаде БЛИЦ. Поради тази причина ДСБ настоява за изслушване на министъра на вътрешните работи Михаил Миков и на председателя на ДАНС Петко Сертов в парламента относно разработка “Лиани“, която според Костов съдържа информация за черна каса, финансирала ДПС.
След смъртта на Ахмед Емин ДСБ вижда, че ДПС е изгубило своята самостоятелност и изцяло зависи от БСП. Левицата може да разбие ДПС в момента с властовия ресурс, с които разполага, каза Иван Костов. Според него обаче правителството става все по-обвързано с мафиотски прийоми на запушване на устата. За това в специално изявление ДСБ предлага управляващите да поискат доверие за определен срок от време за антикризисна програма от мерки и след изпълнението й да се проведат предсрочни избори.
“България е в политическа и финансова криза. Правителството е безпомощно със своите 9 на сто доверие да спре влошаването на положението на хората. Когато доверието в едно правителство падне под показателя за инфлацията, то трябва да си ходи“, се казва още в изявлението на ДСБ, прочетено от Иван Костов. dir.bg
 


Сходни връзки

Писмото на Емин адресирано и до Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди