изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:45 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ МУЗЕЯТ В ДОБРИЧ СТАВА НА 45 ГОДИНИ    
Любопитно45-годишнината от създаването на музейната институция в Добрич ще се чества през ноември т.г. Официално началото е поставено с писмо на Министерството на културата от 8 август 1953 г., с което се дава картбланш на искането на тогавашната градска управа в Добрич да има музей. След този нормативен акт започва цялостната организация и в края на 1960 г. се открива първата експозиция.

В ОКРЪГА - ЗЪРНОТО ПОЧВА ДА ПУШИ, ЧАКАНИТЕ РЕНТИ - ДА "ГНИЯТ"

Зърнопроизводителите в най-голямата община в България - Добричка, се събират в петък на протестно събрание в Добрич, за да изразят недоволството си от липсата на пазар за тазгодишната си пшеница и недостига на средства за сеитбата. Миналата седмица производителите от редица села - Житница, Пчелник, Лясково и Камен, заявиха, че слагат началото на протести, чийто край зависи от действията и решенията на управляващите. В Житница показаха изгорели от слънцето чували и изтекло от тях зърно, което е започнало да пуши. Така чаканите ренти гният, казват производителите.
НДТ - 22 октомври 1998 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ МУЗЕЯТ В ДОБРИЧ СТАВА НА 45 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди