изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:44 EEST
КОЙТО НЕ ПЛАТИ ДО 31 ОКТОМВРИ, ЩЕ ОСВОБОДИ ЖИЛИЩЕТО    
Новини

Категоричен е управителят на "Жилфонд-инвест" Илия Михайлов, по отношение на обитателите на общежитието по ул. "Калиакра" 54-1

"Положението в общежитието по ул. "Калиакра" 54-1 е направо трагично" - алармира вчера пред медиите управителят на общинското дружество Илия Михайлов, в чийто капитал от 1 юли е актувано с решение на ОбС бившето медицинско общежитие. До момента от общо 70 апартамента само наемателите на 23 са платили задълженията си за наем и вода и вече имат сключени договори за наем с общинската фирма, каза още Михайлов.



"По време на нарочна среща, която проведохме с наемите им бе обяснено, че договор за наем ще сключим с тези от тях, които погасят наемите си и задълженията за вода от 1 юли до 31 октомври. Всички останали ще бъдат извадени със заповеди принудително в рамките на около месец след изтичането на срока" - каза още Михайлов. Според справката на фирмата задълженията на живеещите за наеми от 1 юли до 21 октомври са на стойност 11 280 лв. и за вода - 4 628 лв.
Както обеща "Жилфонд-инвест" започна вече отделянето на самостоятелни електромери във всеки апартамент, така ще бъде и с водомерите, за което общинското дружество влага около 200 хил. лв.
Служителите на дружеството подготвят в момента 50 преписки за некоректни наематели на общински жилища в града, като от фирмата припомниха, че в списъка с чакащи да влязат в такива жилища са над 600 души. Дружеството подготвя документи и за пълното саниране на блока. "В момента първия и втория етаж са напълно изолирани, защото там просто е невъзможно да се живее. Целта ни е постепенно да приведен блока в нормален вид" - допълни още управителят на фирмата.
 


Сходни връзки

КОЙТО НЕ ПЛАТИ ДО 31 ОКТОМВРИ, ЩЕ ОСВОБОДИ ЖИЛИЩЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди