изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:43 EEST
БОЖАНА БАЙЧЕВА ОТКРИВА ЗРЪНЦЕТО НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ТАЛАНТ    
КултураПрекрасен концерт се състоя миналата вечер по повод 30 години от началото на нейната творческа дейност

Много добричлии се събраха миналата вечер в залата на драматичния театър, за да поздравят вокалния педагог д-р Божана Байчева по повод нейната 30-годишна творческа дейност. Сред официалните гости на музикалното събитие бяха зам.-кметовете Иван Колев и Камелия Койчева, председателят на Общинския съвет на община Добричка Славка Петрова, ръководството на Колеж-Добрич при Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и др. "Вие сте човекът, който години наред е изграждал творци, следвали най-естествения порив на Добруджа да бъдат истински добруджанци" - каза зам.-кметът Иван Колев в поздравление от името на кмета на Добрич Детелина Николова. Той изтъкна умението на Божана Байчева да открива зрънцето на добруджанския талант и приноса й в превръщането на нашия град в достойно музикално средище.
Водещ на събитието бе Мая Райкова от Българското национално радио. Като специални гости на сцената се изявиха талантливите танцьори от зоналната танцова организация "Алексия". Разбира се, поздрав към своя учител Божана Байчева отправиха нейните изявени бивши и настоящи възпитаници от студио "Сарандев", на което тя е ръководител от десет години. Мая Райкова припомни, че студиото е създадено през 1990 г. от Георги Сарандев и е наследник на група "Пламък". От него са излезли редица качествени изпълнители, някои от които вече са професионални певци и завинаги са свързали своя живот с певческото изкуство. През последните десет години в студиото са се обучавали над 100 деца, които са участвали в повече от 40 конкурса и са носители на над 200 награди.
Всъщност най-истинският портрет на д-р Божана Байчева "нарисуваха" очарователните и наистина талантливи изпълнители, които миналата вечер се изявиха на сцената и със своите песни те й благодариха за професионализма и обичта.
 


Сходни връзки

БОЖАНА БАЙЧЕВА ОТКРИВА ЗРЪНЦЕТО НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ТАЛАНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди