изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:18 EEST
ДЕЦА УЧАТ КРАСОТАТА НА БАЛЕТНОТО ИЗКУСТВО    
КултураЗа децата на Добрич отвори врати възстановената балетна школа в нашия град, която вече е към Общинския младежки център. Нейн ръководител е Галина Читърлиева, а към момента са записани 25 деца на възраст от 7 до 15 г.

Приемат се и нови попълнения, като едно от най-важните изисквания е наистина да имат желание да изучават балет.
"В Добрич през годините е имало школи, създадени и ръководени от Цанка Лазарова, Ема Георгиева, Стефан Йорданов и Асен Станчев. Градът ни има нужда от такава школа, защото все пак основателят на българския балет е родом от Добрич" - сподели Галина Читърлиева. Всяка репетиция на децата започва с изучаване на т.нар. "класически екзерсис на станка", учат се също адажио и алегро. Децата научават и съответните балетни термини, които са на френски език. Амбициите на ръководителката са в края на учебната година да бъде представен спектакъл, в който възпитаниците на балетната школа да покажат своите възможности.
Галина Читърлиева е тръгнала от балетните школи в Добрич още на 5-годишна възраст. Завършила е "Балетна педагогика" в Държавното хореографско училище и е възпитаничка на Нина Кираджиева - едно от големите имена на българския балет.
 


Сходни връзки

ДЕЦА УЧАТ КРАСОТАТА НА БАЛЕТНОТО ИЗКУСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.91 секунди