изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:38 EEST
И ГОРНООРЯХОВСКИ ХУДОЖНИЦИ НАБИРАТ СРЕДСТВА ЗА ЕДИТА    
НовиниГорнооряховски художници се присъединиха към благотворителна кампания за набиране на средства за лечението на Едита Цвяткова, съобщи вчера агенция "Фокус".


Така творците от Горна Оряховица продължават делото на художничката от Добрич Велина Христова, която организира благотворителна изложба за набиране на средства за Едита на 25 септември. На нея бяха събрани 805 лева.
Петгодишното момиченце е с костен тумор и се нуждае от 60 000 евро за операция в чужбина. С изложбата 11-те художници ще отбележат 1 година от създаването на сдружение "ГОАРТ". То обединява водещите имена в горнооряховската живопис - Илия Банков, Роза Абаджиева, Стефан Балтов, Ваня Трифонова - Балтова, Янко Янков, Кирил Иринчев, Ирена Янкова, Пепа Димитрова, Петър Крусев, Валентина Григорова и Тошко Енев. Експозицията ще бъде открита на 22 октомври от 17.30 часа в Изложбената зала на Горна Оряховица. За доброто настроение на гостите ще се погрижи и виртуозният горнооряховски цигулар Виктор Котенко. Всеки художник ще предостави по 1 картина-дарение, като парите от откупката ще бъдат преведени по сметката на Едита.
 


Сходни връзки

И ГОРНООРЯХОВСКИ ХУДОЖНИЦИ НАБИРАТ СРЕДСТВА ЗА ЕДИТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди