изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:25 EET
ОТНОВО ЖУРНАЛИСТ ОТ НДТ С НАГРАДА ЗА ПРИНОС В ДУХОВНАТА КУЛТУРА    
КултураГолямата награда за изключителен принос в областта на духовната култура тази година ще бъде връчена на Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич.

 Това реши специално назначената за избор на тазгодишните носители на наградите на община Добрич в областта на духовната култура комисия.
Отново журналист от "Нова добруджанска трибуна" е носител на приза за журналистическо творчество. Това е колежката ни Виржиния Георгиева, която е и кореспондент на вестник "Стандарт".
Регионален исторически музей получава колективната награда в категорията културно-просветна дейност. Индивидуалната награда е присъдена на д-р Кремена Митева - гл. уредник на Дом-паметник "Йордан Йовков". Стефка Димитрова - вокален педагог, учител е наградена в категорията "Музикално изкуство". Колективната награда за "Танцово изкуство" получава Детска танцова студия "Добрич" на ФТА "Добротица" с гл. худ. ръководител Александър Александров, а индивидуалната - Иван Иванов - ръководител и хореограф на Арт център "Палитра". В категорията "Изобразително изкуство" награда е за  Велина Христова - художник, и Инж. Петър Савов - строителен инженер. Индивидуалната награда в категорията "Литературно творчество" е за Рада Въртунинска - поетеса, белетрист. Колективната награда в категорията "Образование и наука" е за Добруджански технологичен колеж - Добрич, а индивидуалните са за Господин Господинов - директор на Професионална гимназия по аграрно стопанство, и Юлита Павлова - ученичка в ЕГ "Гео Милев" - първо място на национална и международна олимпиада по немски език. Призът за млад творец получава  Тихомир Димитров - белетрист. Колективната награда за спомоществователство е за кооперацията в село Гурково с председател Тодор Моралийски, а индивидуалните награди са за Валентин Зеленченко - изп. директор на "Пътно строителство" АД,  Григор Алексиев - управител на "Шеле България ЕООД" и Младен Матеев - президент на фирма "Изида".

Допълнителни специални награди за прояви в областта на културата с национално и международно значение и по повод годишнини се присъждат на Български камерен оркестър - Добрич, Духов оркестър, Художествена Галерия, Регионална библиотека "Дора Габе", а допълнителна специална награда ще получи Иван Жечев - за събирателска и краеведска дейност.

 


Сходни връзки

ОТНОВО ЖУРНАЛИСТ ОТ НДТ С НАГРАДА ЗА ПРИНОС В ДУХОВНАТА КУЛТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди