изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:29 EEST
ТЪРСЯТ СЕ ПАРИ ОТ "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" ЗА ГАЛЕРИЯТА    
НовиниОбщината в Добрич ще кандидатства пред програма "Красива България" за средства за ремонт на част от фасадата на Художествената галерия.

Одобрение за това се очаква да дадат на заседанието си в края на октомври общинските съветници.
От общината напомнят, че за 2009 г. по програма "Красива България" се допуска да кандидатстват общински администрации с проекти за  ремонт на обекти с архитектурна, историческа, културна , обществена и туристическа значимост.
Проектното предложение, което общинска администрация предвижда да разработи и представи е да се извърши ремонт на част от Художествена галерия град Добрич, а именно ремонт на покрив и фасади. Източното крило на сградата е с компрометирана хидроизолация на покрива. Резултатът от това е, че в експозиционните зали и фондохранилища в тази част пада мазилка и застрашава посетители и творбите.
       Налага се и ремонт на две неремонтирани  фасади, които са опасни за преминаващите край тях. Освен че мазилката пада, влагата ерозира стените.            Ремонтът на фасадите налага и подмяна на дограма, тъй като сега тя е прогнила, на места липсват части от первазите, деформирана е и не може да осигури плътност при затваряне.
Ще се кандидатства за финансиране от 300 000 лева, като половината от средствата ще са собствено участие на общината.
 


Сходни връзки

ТЪРСЯТ СЕ ПАРИ ОТ "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" ЗА ГАЛЕРИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди