изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:56 EEST
НАД ПОЛОВИН КИЛОГРАМ АМФЕТАМИНИ И ХАПЧЕТА ОТКРИТИ У НАРКОПЛАСЬОР    
Ред и сигурност29-годишен добричлия - Диян Вичев, е спипан с голямо количество наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Това станало по време на успешна полицейска операция, осъществена от служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РПУ. Продължителните оперативни мероприятия приключили със специализирана полицейска акция, проведена в ранните часове на 19 октомври. При нея Вичев е спипан в централната градска част на Добрич, мъжът разпространявал наркотични вещества. При последвалите претърсвания на района, в който е задържан, и на жилището му са намерени и иззети над половин килограм амфетамини и около 170 броя таблетки метаамфетамин. Част от наркотичните вещества били разфасовани и подготвени за пласиране.
Д. В. е известен на полицията, казаха от ОД на МВР. С постановление на Окръжната прокуратура в Добрич той е задържан за 72 часа в Първо РПУ. Активната работа на полицията по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.
Вчера магистратите постановиха задържане под стража за Диян, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд. Прокурорът посочи пред съда, че събраните доказателства и тежестта на деянието му аргументират реалната опасност Вичев да се укрие или да извърши друго престъпление. За стореното от него Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода” за срок от 5 до 15 години и глоба в размер на 20 до 100 000 лв. Прокурорът настоя, на обвиняемия да бъде наложена постоянна мярка за задържане, независимо, че той страда от хронично заболяване и има планирана хирургична интервенция. „Това не му е попречило да се занимава с престъпната дейност”, подчерта обвинителят. По делото е представена и съдебно-медицинска експертиза, според която обвиняемият може да остане в Следствения арест. Вичев е завършил средно образование, не е женен. Има лоши  характеристични данни, но не е осъждан.
Добричкият окръжен съд взе предвид, че Вичев е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление и съществува реална опасност да извърши ново или да се укрие. Наложената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Варна. НДТ
 


Сходни връзки

НАД ПОЛОВИН КИЛОГРАМ АМФЕТАМИНИ И ХАПЧЕТА ОТКРИТИ У НАРКОПЛАСЬОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди