изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:25 EEST
Пробация за 38-годишен, дал подкуп на полицаи    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд призна 38-годишният Февзи Р. Мехмед от дуловското село Руйно за виновен, че е дал 40 лв. на две длъжностни лица – старши полицаи в Първо РУ на МВР – Добрич, за да не извършат действие по служба.

Той трябва да изтърпи наказание „пробация” със „задължителна регистрация по настоящ адрес” и „задължителни срещи с пробационен служител” за срок от 9 месеца и да положи 100 часа обществено-полезен труд в рамките на 1 година. Съдът наложи на Мехмед и глоба от 1000 лв. и конфискува дадените като подкуп пари в полза на държавата.

Делото се гледа при съкратено съдебно следствие по молба на подсъдимия, който направи пълни самопризнания. Той работи в строителството и живее на квартира в гр. Добрич със свой колега. На 19.04.2008 г. вечерта двамата се прибрали от работа и Мехмед паркирал личния си автомобил на паркинга на съседен блок, защото пред техния нямало свободно място. Наложило се двамата да отидат до дома на шефа им, за да вземат служебен микробус, който обвиняемият паркирал пред блока, в който живеели. След това вечеряли, като употребили алкохол и си легнали. Около 01,30 ч. на 20.04.2008 г. Мехмед се събудил, видял, че има свободно място на паркинга пред тях и решил да премести личния си автомобил. Отишли двамата с колегата му, подсъдимият запалил колата и потеглил. В този момент при него дошли двама полицейски служители и поискали документите на Мехмед за управление и тези на автомобила. Направена била проверка за алкохол, която отчела, че в кръвта на водача има 2,93 промила алкохол. Полицаите поканили обвиняемия в техния автомобил и му издали талон за медицинско изследване и за съставяне на акт за административно нарушение. Мехмед взел от автомобила си 40 лв., започнал да увещава полицаите да не му съставят акт и им предложил парите. Те категорично отказали, но подсъдимият пуснал банкнота от 20 лв. на седалката на единия служител на реда. Полицаите му заявили, да си я вземе, а той им предложил още пари. Длъжностните лица докладвали за случилото се на дежурния в Първо РУ на МВР и пристигнал друг полицейски екип, който иззел парите.

При постановяване на присъдата си Добричкият окръжен съд взе предвид, че Мехмед не е осъждан, има добри характеристични данни за личността му, направените от него самопризнания и изразеното съжаление за извършеното.

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Варна, в срок от 15 дни.

 

22.10.2008 година                                          Пресслужба Добрички окръжен съд

 

 


Сходни връзки

Пробация за 38-годишен, дал подкуп на полицаи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди