изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:17 EEST
Увеличават данъчните оценки на имотите от догодина    
ИкономикаПоради покачването на пазарните цени на недвижимите имоти и изоставането на данъчните оценки от пазара през следващата година се предвижда увеличаване на данъчните оценки на имотите. Това се предвижда в предлаганите промени в Закона за местните данъци и такси, съобщи правителствената информационна служба.


С 50 на сто ще бъдат коригирани коефициентите за местоположение на имотите, които са с най-голяма тежест при определяне на данъчната оценка.

Във връзка с увеличението на данъчните оценки на недвижимите имоти на общинските съвети ще се даде възможност да се запази съществуващата през тази година данъчна тежест.

За данъците върху недвижимите имоти, при придобиване на имущества по възмезден и безвъзмезден начин и върху наследствата минималните и максималните размери ще бъдат намалени по такъв начин, че да компенсират увеличението на данъчните оценки. Например, за данъка върху недвижимите имоти промилът се намалява. Той ще бъде от 1 до 2 промила върху данъчната оценка на имота. Тази година той е от 1,5 до 3 промила.

Пет на сто ще е отстъпката при плащане на целия данък сгради от 1 март до 30 април 2009 г., е записано в предлаганите промени.

investor.bg

 


Сходни връзки

Увеличават данъчните оценки на имотите от догодина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди