изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:33 EET
Кабинетът е наел белгийска фирма да лобира пред Брюксел за спрените пари    
Европейски съюзБългарското правителство е наело брюкселската адвокатска фирма "Албер енд Гайгер" (Alber & Geiger) да го представя и лобира за интересите му в Европейската комисия, след като ЕС реши да замрази фондовете за България и след публикуването на силно негативен доклад за страната през юли, съобщи британското издание "Лигъл уийк".


Управляващият партньор във фирмата Андреас Гайгер и неговият колега Ролф Вегенбаур, също специалист по европейско право, съветват българското правителство в опитите му да лобира ЕК.
Вегенбаур е бивш директор на юридическата служба на ЕК и се е присъединил към "Албер енд Гайгер" от германската адвокатска кантора "Граф фон Вестфален" (Graaf von Westphalen) миналата година.
Докладът на ЕК, който е част от редовния мониторинг на България след приемането й през 2007, установи, че страната не отговаря на изискванията за борба с корупцията и създаване на функционираща административна и съдебна система.
Подпомагаме България в усилията й да реши възможно най-бързо проблемите си с ЕК, казва Гайгер пред "Лигъл уийк".
По-рано тази година българското правителство даде повече от 1 млн. евро на австрийска фирма за PR , която да лобира пред Брюксел и да работи с чуждите медии. По този повод западни медии отбелязаха, че вместо да върши реална работа, правителството на Станишев плаща за позитивен PR. segabg.com
 


Сходни връзки

Кабинетът е наел белгийска фирма да лобира пред Брюксел за спрените пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди