изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:19 EEST
МЪЖ УБИ ДРУГАР ПО ЧАШКА СЛЕД КАРАТИСТКО ИЗПЪЛНЕНИЕ    
Ред и сигурност

Две обвинения за убийство по непредпазливост внася в съда Окръжната прокуратура в Добрич. И в двата случая се касае за сбивания след употреба на алкохол.



В първия случай обвиняем е 42-годишният Валентин Петров Василев. На 13 февруари т.г. той и жертвата отишли да пийнат водка в клуб между блоковете 20 и 22 по улица "Дунав". Двамата се скарали и започнали да се псуват и обиждат. Валентин направил кълбо, за да докаже, че не е пиян. Той и жертвата си разменили по няколко удара, но били разтървани. Тогава пострадалият вдигнал един стол и понечил да го запрати по Василев. Той обаче направил салто напред и със стъпването на земята нанесъл удар в челюстта другаря си по чашка. Мъжът паднал и си ударил главата в стената. Извикани били Бърза помощ и полиция.

Въпреки лечението, потърпевшият от каратисткото изпълнение  починал месец след инцидента. Ако вината на Василев бъде доказана в съда, той може да получи до 5 годни затвор.

Обвинение в убийство по непредпазливост е повдигнала Окръжната прокуратура в Добрич и на 62-годишния варненец Йордан Колев Йорданов. На 3 април т.г. той посетил свой наследствен имот в село Паскалево. Там му гостувал неговият братовчед, с когото вечерта пили вино. Безпричинно гостът ударил подсъдимия по главата. Йорданов паднал на земята, но пак бил ударен от своя братовчед. След като станал, подсъдмият взел нож от масата и започнал да замахва срещу пострадалия. Причината за смъртта е кръвозагуба, в следствие на 2 средни телесни повреди. Експертизата показала, че в кръвта на убития концентрацията на алкохол е била 5,66 промила, а при обвиняемия 1,66. Законът предвижда за това деяние наказание от 2 до 8 години затвор. НДТ

 


Сходни връзки

МЪЖ УБИ ДРУГАР ПО ЧАШКА СЛЕД КАРАТИСТКО ИЗПЪЛНЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди