изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:01 EEST
СЪДЕБНИ НОВИНИ    
Ред и сигурностОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА е повдигнала обвинение срещу 28-годишния Момчил Тодоров Желязков

Той ще бъде съден за притежание и разпространяване на 295 грама амфетамин и 0,2 гр коноп на обща стойност 8839 лева, съобщиха от прокуратурата. Дрогата е иззета от полицията на 18 юни тази година от вила в Балчик, където Желязков пребивавал. Обвиняемият е бил осъждан за наркотици и ако сега бъде признат за виновен, ще получи от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 10 0000 лева.

24-ГОДИШНИЯТ Добрин Христов Калев и 26-годишният Бойко Галинов Бонев ще бъдат съдени за притежание на наркотик. На 26 юли Бонев бил спрян за проверка от полицаи в Кранево и у него били найлоново пликче с амфетамин и 0,5 гр канабис, които по-рано взел от Калев. Униформените претърсили стаята на Калев в Кранево, колата му и жилището му в Добрич. Иззели общо 290 грама марихуана и 388 грама амфетамин. Общата стойност на дрогата е 13 406 лева. Калев може да получи наказание от 3 до 12 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Бонев може да отнесе от 1 до 6 години затвор и от 2 000 до 10 000 лева глоба.

26-ГОДИШНИЯТ Димитър Стоянов от Соколово ще бъде съден за  палеж на лек автомобил “Форд Ескорт”, собственост на англичани. Младежът задигнал возилото, държал го на паркинг в Добрич, след което със свой познат закарал колата в село Златия. Там двамата я заляли с туба бензин и я запалили. На Стоянов са повдигнати две обвинения - за противозаконното отнемане и за извършения палеж.

ВЪРХОВНИЯТ касационен съд остави в сила въззивното решение, с което Апелативен съд - Варна потвърждава присъдата на Добричкия окръжен съд срещу 21-годишния Валери Кехайов и 24-годишния Калоян Кьосев. Те бяха признати за виновни на 03.04.2008 г. от първоинстанционния съд за това, че в съучастие са извършили грабеж на дамските чанти на две момичета и са им отнели имущество на стойност  441,90 лв., а от трета девойка - мобилен телефон, оценен на 82 лв. Съдът наложи на Кехайов наказание от 4 години „лишаване от свобода” при първоначален строг затворнически режим. Кьосев ще изтърпи 2   години при първоначален строг затворнически режим.

ДОБРИЧКИЯТ окръжен съд отхвърли молбата на 32-годишния Свилен В. Гелев от Варна да бъде изменена наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража” в по-леката „домашен арест”. Той е задържан на 30.06.2008 г. в района на автогарата в гр. Балчик. При полицейска проверка е изхвърлил на земята пластмасова опаковка от лекарство с 27 бр. пакетчета прахообразно кафяво вещество и 5 бр. пакетчета с твърдо вещество. При направения полеви тест те реагирали на хероин. Разследването срещу Гелев е приключило и  вече са му предявени материалите по наказателното производство.

24-ГОДИШНИЯТ Сава М. Демиров от с. Карапелит ще остане с мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщиха от Окръжния съд. Срещу него се води досъдебно производство за кражба на велосипед, извършена в съучастие с друго лице. Деянието е сторено в с. Карапелит, след неуспешен опит за кражба на овца от собственика на велосипеда. Престъплението се явява тежко умишлено и е извършено при условията на опасен рецидив, тъй като Демиров е осъждан 7 пъти и срещу него се водят 8 досъдебни производства.  НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЕБНИ НОВИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди