изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:24 EEST
Цветан Цветанов: ГЕРБ ще преследва постигане на мнозинство в следващия парламент    
Политика Габрово. Председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов каза днес в Габрово, че партията му няма да се коалира по никакъв начин с партиите от тристранната коалиция, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново. Ако на следващите избори на партията не й достигнат гласове, евентуално могат да ги допълнят с партии от дясното пространство като СДС и ДСБ.

Колкото до Атака - няма как да бъдем заедно, каза Цветанов и се позова на различията на двете формации по отношение на евроатлантическите партньори, Европейския съюз и НАТО. За да се стигне до евентуална коалиционна близост, е необходимо преди това партията на Волен Сидеров да извърви дълъг път на промяна, поясни Цветанов.
След два избора, в които ГЕРБ си поставя целта да бъде първа политическа сила, няма съмнение, че ще преследва мнозинство в следващия парламент и в името на тази цел призовава гражданите за активно гласуване, “защото и на следващите избори ДПС, БСП и НДСВ ще приложат схемата за купуване на гласове”, каза Цветанов. Той определи основния акцент в работата им до изборите като задача да стигнат до всички населени места, за да създадат свои структури там.
Председателят на партията прогнозира тежък конгрес на БСП заради проблемите в партията, идентични на тези в ДПС. Той счита, че зависи от волята на премиера и от волята на правителството дали ще излезе наяве всичко около смъртта на шефа на кабинетa на Доган. Цветанов изрази съмнение, че това ще стане, допълвайки, че това би означавало “пo-скоро край на съществуването на тристранната коалиция” Съдейки “по високомерието на премиера”, Цветанов прогнозира, че “ще се задействат механизмите за прикриване на случилото се”.
“Правителството вече изпадна в перманентна криза”, обобщи политическата ситуация днес Цветан Цветанов, който бе на посещение в Дряново и в Габрово. В Дряново той присъства на откриването на празниците на града, а в Габрово се срещна с групата съветници, кметския екип и партийната централа, заради напрежение в редиците на управляващите от ГЕРБ.
Маргарита НИКОЛОВА Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: ГЕРБ ще преследва постигане на мнозинство в следващия парламент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди