изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:42 EEST
Антилед покритие ще пази варненци през зимата    
Новини
Тази зима за пръв път във Варна ще бъде използвано т.нар. антилед покритие, което всъщност е магнезиев сулфат.


Пръскането ще става преди валежите. Така поледици въобще няма да се образуват, тъй като снегът ще се топи веднага щом падне, а водата няма да замръзва. Това съобщи главният секретар на Община Варна Михаил Куликов на заседание в областната управа, посветено на готовността за зимните месеци, съобщава в. "Народно дело".
Магнезиевият сулфат е по-добър от лугата, тъй като не разрушава металните конструкции като тези на Аспарухов мост, посочи шефът на общинската „Гражданска защита“ Купен Пашов. Според него лугата е вредяла и на растителността в градинките за разлика от сулфата.
Куликов пък напомни, че търговците трябва да разчистват тротоарите пред магазините си. Глобата за несвършена работа е до 500 лв.
Снегопочистващите фирми „Титан“, „Инжстрой“ и „Хидрострой“ разполагат общо с 115 машини. Няма да бъдат допуснати заледявания в района на „Почивка“, където миналата година при всеки сняг се оформяха километрични опашки, обещаха от общината. Всички отговорни институции заявиха пред областния управител Христо Контров, че са готови за зимата. ВМС пък обещаха да предоставят хеликоптер при нужда.
От „Е.ОН България Мрежи“ посочиха, че в областта разполагат със 75 аварийни екипа, 34 от които са във Варна. Преди началото на сезона са проверени 207 км от мрежата.
Христо Контров предупреди представители на енергото да си почистят буренясалите трафопостове и да ги направят недостъпни за деца. По думите му малчуган от приятелско семейство загинал от токов удар, защото влязъл в незаключено съоръжение. dir.bg
 


Сходни връзки

Антилед покритие ще пази варненци през зимата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди