изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:56 EEST
Рекетьори плашат семейство с отровна инжекция    
Ред и сигурност
Двама студенти по медицина са били задържани в Пазарджик за изнудване на млада жена и нейното семейство. Измамната схема се разиграла преди дни, когато на вратата на жилището на 21-годишна жена от града се позвънило, съобщи Дарик. Мъж, представящ се за лекар я информирал, че трябва да се подложи на задължителна безплатна имунизация.


Жената се съгласила и поканила мнимия доктор в апартамента, където била извършена имунизацията. Малко по-късно на мобилния телефон на майката на младата жена, били получени смс-и с информация, че на дъщеря и е инжектирана отрова и ако желае да получи противоотрова и да я спаси трябва да закупи няколко “златни кода” на стойност 200 000 лева.
Пред вратата на жилището било открито и писмо с подборни указания за закупуването на т. нар. “кодовете”. Семейството и техни близки потърсили за съдействие полицията. На потърпевшата са били направени пълни медицински изследвания. Оказало се, че все пак момичето е инжектирано с физиологичен разтвор, съобщи bTV.
Задържани за 24 часа в ареста са 24-годишен мъж от пазарджишкото село Ивайло и неговият 23-годишен колега от Стара Загора. И двамата са студенти по медицина в Пловдив, а единият от тях е бил много близък на семейството. Районната прокуратура в областния град е удължила срока на задържането със 72 часа и се очаква да бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража" за двамата рекетьори, заяви говорителят на Областната полиция в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от bTV. dir.bg
 


Сходни връзки

Рекетьори плашат семейство с отровна инжекция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди