изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:14 EET
"Алфа банк" стана 16-ата банка, фалирала в САЩ от началото на годината    
ИкономикаАлфа банк" стана 16-ата банка, фалирала в Съединените щати от началото на годината, предаде Франс прес. Банката, която е оперирала в югоизточния щат Джорджия, е обявила банкрута си вчера.  Тя е имала активи в размер на 354 милиона долара. Гарантираните активи, каквито са почти всичките, съхранявани от банката, ще бъдат прехвърлени незабавно в друга регионална банка - "Стърнс банк" от северния щат Минесота.



Въпреки сриването на Уолстрийт, най-големите американски банки се готвят да платят на служителите си възнаграждения, равни или дори по-високи от миналогодишните, включително лични бонуси, предаде Асошиейтед прес.

Проучване на агенцията е установило, че разходите за заплати на деветте от най-големите банки в страната, някои от които са съкратили хиляди служители, са се увеличили средно с 3 на сто спрямо предходната година.

Това разкритие предизвика възмущението на нюйоркския прокурор Андрю Куомо.

"Данъкоплатците загубиха спестяванията, които са правили през целия си живот, а сега се иска от тях да спасяват корпорациите", коментира той.

Банките ще решат през идните месеци какви бонуси да платят и това, че заделят пари за премии, не означава непременно, че ще дадат такива, уточнява АП.  expert.bg
 


Сходни връзки

"Алфа банк" стана 16-ата банка, фалирала в САЩ от началото на годината | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди