изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:50 EEST
Пурата дължал 1 милион евро    
Новини
Изчезналият бивш митничар от аерогара София Георги Георгиев-Пурата дължал над 1 млн. евро на няколко души, сред които и двама столични босове.


Това съобщава БЛИЦ, като се позовава на в. "24 часа". Георгиев бе отвлечен миналата събота пред дома си в столичния кв. "Изток" след купон в 5 сутринта.
Оттогава следите му се губят. Охранителна камера е заснела как няколко мъже грабват Пурата, запушват му устата и го отвличат с тъмен автомобил. Седмица по-късно обаче никой не е поискал откуп, коментираха разследващи. Най-вероятната версия за похищението над бившия митничар, по която се работи, е, че той е отвлечен заради натрупани дългове.
Пурата е известен със страстта си към суперскъпи лимузини. Има и автокъща F1 в кв. "Горубляне". Преди няколко месеца взел доста пари назаем с идеята да вкара в България няколко прочути лимузини от марката "Астън Мартин". Автомобилът е известен като колата на Джеймс Бонд. Пурата даже водил преговори за внос у нас на 7 суперскъпи машини от същата марка, като се надявал бързо да ги пласира и да си върне заемите.
Вносът обаче се провалил и ексмитничарят закъсал с парите. Преди да бъде отвлечен, Георгиев е прекарал няколко часа в столично заведение в компанията на дама от рекламния бизнес. Двамата обаче се разделили на излизане от заведението. Жената вероятно е последният човек, с когото той е разговарял, преди да го похитят.
Пурата бе разследван като тартор на организираната група за контрабанден внос на GSM-и през летището. При операция на ГДБОП на 23 юни 2007 г. бяха задържани Ивайло Разложки-Иво Тихия - инспектор в отдел "внос" на митницата на софийското летище, и бившите митничари Радослав Живков-Джими и Георги Георгиев-Пурата. Те бяха обвинени за организиране на престъпна група и за контрабанда.
Групата им е вкарвала в страната по 7000-8000 мобилни телефони месечно, оформени като аксесоари (30 пъти по-евтини). През разбития канал е преминавала и друга стока. Делата срещу обвинените все още се водят. Пурата бе освободен срещу подписка заради здравословни проблеми.

Георги Георгиев-Пурата: Омръзна ми да работя сред корумпирани боклуци

Имам документи за всичко. Не депозирах оставката си, защото стана скандал, а защото ми омръзна да работя сред корумпирани боклуци и в тази свинщина. Обществото ни е болно, щом избира в парламента ***ти, които чукат деца и бият по магистралите напикаващи се старци. Това заявява в интервю за "Нощен труд" скандално известният митничар Георги Георгиев - Пурата, който днес напусна Агенция "Митници".

Георгиев отрича да е замесен в канал за техника, но заявява, че знае много неща. "Знам кой преби колегата ми Петър Гиров от отдел Тарифна политика. Имам документи и мога да говоря за много неща - за канала с компютърна техника, за която Джими и бившата шефка на митница Аерогара Боряна Емилова също знаят.

Пускал съм три-четири молби до шефа на Агенция "Митници" Асен Асенов да ми позволи да говоря, но не ми разреши. Затова с Джими си затваряхме устата. Лично занесох документите за канала в прокуратурата през 2003 г., но нищо не случи след това", заявява Георгиев. Той допълва, че документите са за транзити през Аерогарата.

В тях има спедитори, фалшиви пълномощни, фактури със занижени стойности, дължими гаранции, които са спестени. На въпрос директорът на Агенция "Митници" Асен Асенов знае ли за канала, Георги Георгиев - Пурата отговаря: "Разбира се, че го знае.

Този човек трябва да влезе в затвора. Пред мене е докладът до него по случая с канала на Цветан Мадански, Цвети Георгиев, Деяна Харалампиева от Инспектората от 10.05.2003 г., изготвен след заповед № 75 на Асенов. Какво е досъбрано като приходи не знам, но по моя информация никакво отношение не е взето. Защо?", пита Георги Георгиев

Разследване на Нова телевизия разкри преди няколко дни как Пурата и колегата му Радослав Живков-Джими с по 300 лв. заплати са се возили в суперскъпи лимузини за 2 млн. евро.

Те са разследвани за участие в канал за контрабанда на преносими компютри. Проверките обаче били прекратявани с обяснение, че митничарите са нещатни сътрудници на службите.

Източник на НТВ разказа, че лаптопите стрували по 2-3 хиляди долара, но се пишело, че са до 100 долара, защото ако пратката е на физическо лице и е под тази цена, не се плащат мита.

След започналото разследване се разбрало, че двама от заподозрените митничари са ангажирани към НСБОП, а други - към Икономическа полиция. При мен дойде човек и се застъпи за тях. Името му е Ангел Апостолов и работи точно в Икономическа полиция в София, обясни източникът.

От МВР обещаха да проверят случая. Официален отговор се очаква в следващите дни. Междувременно в. "Стандарт" съобщи, че Военна прокуратура е започнала проверка срещу полицаи за покровителство на скандалните митничари от аерогара София Георги Георгиев - Пурата и Радослав Живков - Джими.

Започнала е проверка и на имотите и изпълнението на служебните задължения на Джими и Пурата. Късно вчера Георги Георгиев е подал молба за напускане, а колегата му Радослав Живков е преназначен от отдел "Внос" в "Архив". Ако има данни за престъпление, и двамата ще бъдат дадени на прокурор.

actualno.com

Изчезнала цялата ”банда на пикльовците”

Камери заснели отвличането на Жоро Пурата

Изчезна Жоро Пурата

Отвлекли Жоро Пурата?

Новото гадже на фолк звездата Преслава е скандалният митничар Ивайло Разложки - Бързия

Провалите на светата прокурорска троица

Вътрешен човек издал бандата на митничарите

Скандални истини за митниците?


 


Сходни връзки

Пурата дължал 1 милион евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди