изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:26 EEST
Красимир Каракачанов: На втори ноември официално ще учредим Движение “Напред”    
Политика Велико Търново. На втори ноември в зала 1 на НДК в София официално ще бъде учредено Движение “Напред”, каза на специална пресконференция във Велико Търново лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, предаде репортер на радио "Фокус" - Велико Търново.

Тогава официално ще бъдат представени и основните десет принципа, на които е основано политическото споразумение между ВМРО, Земеделския народен съюз и Партия “Лидер”. “Продължаваме да имаме добри отношения със ССД, не е тайна, че през тези месеци сме водили разговори и с “Гергьовден”, “Новото време”, ЕНП на Мария Капон, не изключваме този проект да бъде разширен. Той е отворен за граждански сдружения, ще привлечем хора от гражданското общество, хора с авторитет и професионализъм. Една от тезите, които издигаме, е следващото управление да не бъде партийно”, каза Красимир Каракачанов. Той посочи, че има ресори като земеделие, икономика, транспорт, в които трябва да бъде даден път на хора с опит в съответната област и доказан авторитет. Това ще даде по-добри резултати, отколкото партийните квоти, които създават други проблеми. Лидерът на ВМРО посочи, че през последните месеци работни групи са работили по програмите на новото движение.
“В момента имаме тройната коалиция, която виждаме, че губи доверието на българските граждани, поради факта, че генерира огромни очаквания, но не може да реши проблемите, които обещаваше, че ще реши, превръща се в генератор на корупция, генерира негативен имидж върху българската държава и върху българските граждани, не можа да реши проблема със съдебната власт, която на практика продължава да бъде зависима от всичко друго, но не и от законите в страната, вследствие на което не се подобрява стандартът на българите, нито тяхната сигурност, а на този фон виждаме една опозиция, която е разпиляна, като слепите Самуилови войници и неуспешния опит за тройна опозиция в лицето на формат ЕНП, недоверие и опити всеки да прецака другия”, каза Каракачанов.
Той допълни, че трябва да има процеси на обединяване. Българските граждани трябва да бъдат убедени, че на тройното управление има алтернатива, и тя не може да е на принципа “стани да седна аз”, а да работи върху определени ценности и определена програма.
“Ние трябва да спрем конфронтацията. Политическата омраза, която беше насаждана 18 години, в името да се държи твърд електорат, без да се държи сметка какво става с българските граждани, доведе до ситуацията, в която виждаме, че 60% от българите не желаят да гласуват, не вярват на никого и не очакват нещо добро. Когато имаме едно управление, което не е одобрявано, и опозиция, която не може да намери път към една консолидация, ние решихме да направим една подобна крачка. Да покажем, че има алтернатива. По пътя на консолидацията напред. Не е необходим нито път наляво, нито надясно, тези пътища правеха обратен завои и тръгваха назад”, каза Каракачанов.
Движение “Напред” ще търси рационално решаване на проблемите на нацията и ще се опита да мобилизира онези кадърни и нормални хора, професионалисти, които в момента стоят извън политиката, за да могат да бъдат полезни с опита в едно бъдещо управление.
Даниел ИНКОВ
 


Сходни връзки

Красимир Каракачанов: На втори ноември официално ще учредим Движение “Напред” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди