изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:46 EEST
Атанас Атанасов: Няма доклад, изготвен от ДАНС, уличаващ политици от високите етажи на властта в корупция    
Политика София. Няма доклад, изготвен от ДАНС, уличаващ политици от високите етажи на властта в корупция. В това съм убеден, защото ДАНС не е работила по такива сигнали. ДАНС беше създадена, и на практика откакто съществува, се занимаваше с това да прикрива далаверите на управляващите по високите етажи на властта.

Това каза за Агенция “Фокус” Атанас Атанасов, член на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Той бе потърсен за коментар за това съществува ли разработен доклад от Държавна агенция „Национална сигурност”, уличаващ политици в корупция. Информацията изнесе сутринта лидерът на Политическа партия „Ред, законност и справедливост” Яне Янев в интервю за предаването на БНР „Неделя 150”.
Атанас Атанасов обясни, че комисията е поискала председателят на агенцията Петко Сертов да отговаря пред комисията за това „след като засмукаха много важни разработки за високите етажи на властта от ГДБОП какво стана с тези разработки”. „На първо място фокусираме тази информация, която прикриха за коалиционния партньор ДПС”, каза още Атанасов, като допълни, че не визира само делото „Лиани”. Според него подобни дела са повече. „Ние сме извадили тази информация, защото е фрапираща и касае конкретната организация за функционирането на черната каса. Има доста повече информация. Всичко това беше засмукано от ДАНС и беше скрито”, допълни той.
По думите на Атанасов не може да бъде правена аналогия с изготвения от НСС доклад през декември 1999 година. „Този доклад касаеше някои прояви на корупция по висшите етажи на властта, разкрити в резултат на контраразузнавателната дейност на НСС тогава. Искам да подчертая, че този доклад беше изготвен по искане на тогавашния министър-председател Иван Костов. Той поиска информацията да се събере, обобщи, провери и да му се докладва. И тази информация най-вероятно му е послужила за вземане на управленско решение – спомняте си, тогава бяха сменени голяма част от министрите. Защо сега Станишев не поиска от службите да изготвят доклад? Защото трябва да го опишат него и приближените му кръгове в корупционните схеми”, каза още Атанасов.
„Аз знам какво е било готвено. То не е свързано обаче с високите етажи на властта, а със зависимостите на Петко Сертов”, допълни той.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

Атанас Атанасов: Няма доклад, изготвен от ДАНС, уличаващ политици от високите етажи на властта в корупция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди